C#: az online gyakorló oldalon miért fut timeout-ra a kódom? 2 szám között előforduló négyzetszámokat kell megszámolni.
Próbálkoztam hagyományos megszámlálás tételével és for ciklussal is.
Azt, hogy négyzetszám-e, vizsgáltam többféleképpen is, kerekítésekkel, maradékos osztással...
A jelenlegi kódom:
return Enumerable.Range(a, b - a + 1).Count(number => Math.Sqrt(number) % 1 == 0);
Sőt, egyébként a for ciklusos megoldást beküldtem Javaban is, és úgy is Timeout.
Van sokkal hatékonyabb megoldása:
[link] - lásd a 2. metódust.
Hoppá... ezt át is engedte.
Nem igazán értem, vagyis fura számomra...
Akkor 9 és 81 között például 7 négyzetszám van ezen képlet alapján?
Azért kérdezem, mert érteni akarom ??????? Mert kaptam valakitől egy csiribú-csiribá képletet, amit érteni akarok ????????,
Egyre borzalmasabb itt a stílus. Remélem, hogy csak itt.
LeL.
Akkor azt kerdezd, amit tudni szeretnel, mert a kerdo mondatodra lehetne valaszolni egy igen/nemmel, de ezt az infot te magad is megtalalod konnyen.
Ismered a bibliai sztorit, amikor Mozes megpillantja az ego bokrot, es Isten imigyen szol hozza: Mozes, miert vagy nyomorek??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!