Így kaphatok állást?
Hali
Így 2019-ben lehetséges az hogy diploma nélkül a kellő tudás elsajátításával(otthon) programozóként dolgozhassak? Javascript, Java és PHP nyelvek elsajátításán gondolkodom, C++ban van némi tudásom.
Ha kellően megtanulom otthon felvennének egy Junior állásra?
Bár én nem vagyok programozó, de a fórumokat olvasva, vagy akár itt a hasonló kérdések alatt is. Sokan vergődnek azzal, hogy ismernek sok olyat, aki sima érettségével (vagy azzal se), vagy be nem fejezett egyetemmel, főiskolával dolgoznak ezen a területen, vagy ők maguk azok. Mert ők már annyira pro -k. Meg hogy a szakirányú iskolákba szart se tanítottak nekik róla.
Olyan nagy számban jönnek ezzel, hogy ha ennek a fele igaz, akkor jó esélyed van. Feltéve ha van kitartásod, szorgalmad és szereted is azt, amit csinálsz, nem csak kizárólag a jó kereseti lehetőség vonz benne.
Lehet.
Bár úgy sejtem, kicsit túlbecsülöd a tudásodat. Ezt nem bántásból mondom, de ahhoz, hogy piacképes legyél, a "némi tudás" kicsit kevés. A Java mondjuk ütőképes dolog, de a kérdés, hogy milyen szintre fejleszted magad benne?
Köszi a válaszokat!
Egyébként szeretem csinálni is főleg a webes interaktívabb részét.
A C++ némi tudással nem arra céloztam hogy ez már "piac képes" csak szimplán leírtam hogy azzal "találkoztam" már ha úgy tetszik.
De megy mindenkinek a zöld pacsi
Olyan szintre amennyire csak magamtól képes vagyok az már elegendő kellene hogy legyen gyakornoki vagy junior állásokhoz az a munka pedig nagyszerű lehetőség tanulni még többet
Bár egyetem mellett nem hinném hogy minden ilyen zökkenőmentesen fog menni
Ismerős diploma nélkül dolgozik Java vezető fejlesztőként 60+ fős cégnél. Azzal szerezte meg ezt a pozíciót, hogy sokminden érdekli, kipróbálja a legújabb technolókiákat, és ő az aki ezeket beviszi a cégbe.
Ezzel szemben vannak diplomások akik hajlamosak leülni a kényelmes pozícióban, tőlük innovációt nemigen várhat a cég. Ők akkor néznek utána, hajlamosak elmélyedni valami újban ha ezt a feladatot kapják.
Programozáshoz a kutató hozzáállás kell, ha érdekel akkor magátol is megy.
Van sok kisebb cég ami gimi után felvesz, ehhez gyakorolj példafeladatokon, vagy találj ki programokat amiket megírsz. A komolyabb cégeknek is jó leszel 2-5 év mulva, álláshirdetésekben gyakori az az elvárás megfogalmazás hogy "diploma vagy azzal egyenértékű szakmai tapasztalat".
C++ -t is folytathatod, vagy a Java még keresettebb.
saját projekten is dolgozhatsz, meg bedolgozás is lehetséges, bár a nagyobb cégek jobb szeretik ha bejársz dolgozni és nem otthonról végzed a munkát
külföldi cégeknél ez már változó lehet, főleg ha itthon élsz
megfelelő referencia és tudás kell egy ilyen melóhoz
"Olyan szintre amennyire csak magamtól képes vagyok az már elegendő kellene hogy legyen gyakornoki vagy junior állásokhoz"
Hamis.
Nincs diplomám. 9 hónapja melózok egy cégnél, rengeteget tanulok minden nap (nem szándékosan, ha akarom ha nem :D)
Haverom diplomás egy elég híres IT multinál, és a mellette ülő senior egy diploma nélküli srác, rajta kívül pedig még van körülötte legalább 3 akinek nincs.
Elsősorban az a lényeg, hogy tanulj meg programozni valamilyen nyelven, hogy implementálni tudd amit kérnek tőled, akár rosszul, de valamit tudjál csinálni. Ha ez megvan, a tanulás valahogy automatává válik (mármint a programozás része), és tudatosan el fogod kezdeni keresni az elméleti hátteret is mert érteni akarod majd mi miért történik. Legalább is nálam így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!