Gazdaságinformatikus diplomával kaphatok programozó állást?
19 éves vagyok tavaly érettségiztem viszont nem tudtam továbbtanulni infó irányba mert nem volt informatika érettségim. Ebben az évben matek és info érettségire készülök (+hobbiból programozgatni szoktam), hogy tudjak felvételizni. Azért nem szeretnék mérnök vagy proginfo bsc-re menni mert a gazdaság mindig nagyon érdekelt, viszont a programozást egy érdekesebb munkának gondolom és talán a jövőben egy kis gazdasági tudás jól jöhet. Ha elvégzem a gazdaságinformatikát az ad elég tudást ahhoz, hogy egy cég alkalmazzon mint programozó vagy itt csak az informatikának a gazdasághoz kapcsolódó részeit tanítják?
(A gazdinfó után különbözeti nélkül lehetne proginfo msc-re menni, hogy az informatikához kapcsolódó dolgokat mélyebben is elsajátítsam, így talán amit elvesztek a GAZD-infó miatt azt talán pótolja egy kicsit, de mindent a maga idejében hisz a bsc sem egy sétagalopp ;))
Ezt úgy általánosan is szokták mondani, de az informatikában különösen igaz, hogy nem a papír számít. Egy cég nem azért fog alkalmazni, mert villamosmérnök vagy gazdaságinformatika diplomád van, hanem a tudásod miatt (pl. az X körös állásinterjún hogyan tudsz teljesíteni). Szóval a válasz igen, gazdinfó diplomával is alkalmaznak, feltéve ha egyetem mellett elég fejlesztői tapasztalatot tudsz összeszedni. És fontos kiemelni, hogy egyetem MELLETT és nem alatt - az egyetemen még proginfón is basic tudást adnak le, ami tényleg nagyon nagyon basic a gyakorlatban szükségeshez képest (ezért kell minél előbb elmenni gyakornoknak egy céghez).
Gazdaságinformatika esetében fontos, hogy melyik intézményről van szó. Corvinus/BGE-n nem az informatika dominál, hanem a gazdaság (ergo még a basic tudásnál is kevesebbet adnak programozás terén). SZTE-n jobban dominál az informatika (hiszen proginfó és mérnökinfó képzéssel párhuzamosan megy a gazdinfó is) és mellé kapsz egy kevés gazdaságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!