Milyen irányba érdemes elmenni egyetem után?

vélemény?
-én még csak most fogok le érettségizni de viszont 13 éves voltam amikor lekezdtem a programozást (C++) de az érettségit viszont Pythonban fogom megírni
-Magyarország az eléggé uhm 0 gazdasági szinten, + eszméletlen nagy adóssága is van ugyhogy ebben az országban nem igazán érdemes élni a kövi jóóó pár évben ha csak nem köt le valami (ez úgy fizetésre nézve...)
-milyen munka?
-nos a programozási téren sem sok minden motivál (engem) de ha valami motivál akkor az elég erőteljesen hajt (ezért kezdtem el a C++ még fiatalon + akkoriba nem a sok pénzért kezdtem el tanulni)
ami 1. sorban motivál engem az a "hackelés" főképp kali linuxon vagy ParrotOS-en -> Ethikus Hackelés
-szóval érdemes azt is nézni hogy mit szeretsz jobban csinálni
-ha meg csak a pénz érdekel akkor és Java-ra vagy Pythonra mennék rá (1. sorban), de igazából bármi ami "programozás" az már viszonylag csak jó fizetés lehet. (legalább is ha lehet teljes munkaidőben)

1#
Wow, nem hogy nem válaszoltál a kérdésre még le is írtad, hogy inkompetens vagy a témában és nem is tudsz válaszolni.

# 4
Ki fogsz kerülni egy szakmai gyakorlatra, ami valószinűleg - és kérlek reméld, te is - egy irdatlan szar hely lesz, ahol élvonalból szophatod majd a brét, és beleállítanak minden olyan dologba amit nem szívesen csinálsz és akarsz.
Azért mondom ezt neked, mert amíg gyakornok vagy nem fognak kirúgni, mivel semmit nem kell utánad adózni, egyetemista is vagy, ergo megbízható munkaerő. A szakmai gyakorlat alatt próbálj mindenből tanulni, más nem számít. 4-5 hónap után már tisztán fogsz látni, és az összes haveroddal meg fogjátok vitatni, hogy ki-hova ment, és hová érdemes tovább menni. A szakmai gyakorlat arra jó, hogy megedződj, de aztán lelépsz onnan, legalább is ez a gyakorlat (és ezt a munkáltató is tudja).

#7 "nem rosszindulatból mondtam azt, hogy reméld azt, hogy szar lesz,"
Ez így is hülyeség.
Mondok egy esetet: szakmai gyakorlaton a feladatod hogy írj 10 ezer sor assembly kódot 4 hónap alatt.
Szar? Szar.
Tanultál belőle? Nem.

# 8
szar alatt azt értettem, hogy egy kis cégnél, egy idióta főnök agymenése szerint kell túrnod valami fos legacy kódot egész nap, aki eredményt vár, de a munka egész napi része csak refaktorálásból áll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!