Az én helyzetemben hogyan érdemes programozást tanulni?
Gépészmérnöki diplomám van, még pályakezdőnek számítok és jelenleg fejlesztő/modellező/szimulációs gépészmérnökként dolgozom. A jelenlegi munkahelyemen nem programozunk (el fogok menni innen), de ezen a szakterületen gyakran előfordul más cégeknél a programozás, mert ez a leginkább analitikus szakterület. Jellemzően energiaegyenletek analitikus megoldásához, illetve automatizáláshoz szoktak használni az ilyen gépészmérnökök valamilyen programnyelvet, többnyire C++, C#, vagy Python.
Eddig csak annyit programoztam, hogy az egyetemi tanulmányaim során volt két tantárgy, ami megtanította a C++ alapjait. Ezek alapján nagyon tetszett, már el is játszottam a gondolattal, hogy esetleg pályát kellene-e váltanom. Ezt most nem fogom megtenni, de kiegészítésként jó lenne tudást szeretni belőle. Aztán később ki tudja, lehet, hogy pályát is váltanék, vagy pedig ötvözném a két szakterületet úgy, hogy gépészmérnöki tervező szoftvert fejlesztő céghez mennék dolgozni.
A lényeg, hogy jelenleg gépészmérnökként dolgozom (dolgoznom kell, mert valamiből meg kell élni), és csak munka mellett lenne időm programozást tanulni. Tehát az egyetem nem opció, egyszer már kijártam, a tantárgyak több mint fele ugyanaz mint az informatikusoknak (matematikai és egyéb alapismeretek megvannak).
Nem tudom, merre induljak el: Valamilyen könyv? Online kurzus? Magántanár?
Mi a leginkább időhatékony?
Tök őszintén, vetted már a fáradtságot, hogy rákeressél valami oktatóanyagra a neten? Mert szerintem rohadtul nem. Annyi ingyenes anyag érhető el online, hogy a következő 3 életre is elég. Videókurzusok, könyvek, honlapok, amik tanítják az alapokat és ellenőrzik a kódot, utána lehet tovább menni a nehezebb témákra.
Szóval valami energiát rakj már bele magadtól. Te tudod egyedül, hogy neked mire és mennyi időd van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!