C++ programozást érdemes megtanulni, sokra lehet vele vinni?
A Windows-t pontosan tudjuk miben íródott.
A rendszermagjához C nyelvet használnak,mint a legtöbb(talán összes az összes?) kernelhez.
A többi része C++-ban és magas szintű C#-ban íródott(nyilván a c# csak az újabb windows-okra értendő).
C++ nagyon sok területen használható,érdemes tanulni.
A legtöbb nyelv alapja, ezért megéri.
Kicsit nagy falat, de pl. felénk ha nem plc programozót, akkor nagy valószínüséggel C++-t, esetleg beágyazott rendszerre c-t keresnek.
Másodsorban meg a webes dolgokhoz a többi oda tartozó nyelvet.
Itt nem az fontos kérdés, hogy jó kariert lehet-e befutni a C++al, hanem, hogy mit szeretnél csinálni...
Ha a célod eléréséhez megkell tanulnod a C++-t akkor mindenképpen érdemes, de csak ha azért akarod elkezdeni, mert "Hallotam, hogy C++al sokal lehet keresni", akkor nagy pofára esés fog várni.
Nem tudod lenyomni az a fejlesztőt aki azért választotta a nyelvet és az adott témát mert szereti. Az a fejlesztő egy hosszú nap után is előveszi a gépét és csak brahiból pár órán át programozik, mert élvezi ... ha nem élvezed azt amit csinálsz nem fogod nagyra vinni.
Igen, C++al is rengeteget lehet keresni, de ugyan úgy GOval, Kotlinnal vagy akár Pascallal is :D Nem a nyelv számít. Rossz kérdéseket kérdezel.
Az előttem szólók mindent elmondtak. Ne úgy tanulj nyelvet, hogy jól fogsz-e vele keresni. Azért tanuld meg, mert izgalmasnak tartod ...ha jó vagy benne, előbb utóbb jól fogsz vele keresni. Amikor én elkezdtem a programozást, annyira izgalmasnak találtam, hogy volt, hogy már a buszon is fejben programoztam és alig vártam, hogy hazaérjek és kipróbáljam azt a kódot, amit fejben kitaláltam.
Sajnos aztán elromlott a számítógépem és két évig nem tudtam mivel programozni, így megszakadt ez a vonal ...aztán a végén rendszergazda lettem és most a powershellel ismét sokat lehet kódolni :D Na mindegy, ezt csak úgy mellékesen írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!