Webfejlesztői interjúra érdemes vinni laptopot vagy valamit, amin bemutatjuk a referenciákat?
Nem szokás, engem általában úgy interjúztattak, hogy asztalon már várt papír / gép formájában a teszt, szóbelinél pedig mindig előre kinyomtatták az önéletrajzom, és az alapján tettek fel kérdéseket (tartalmazta a referenciáim egy részét is, többi pedig a megjelölt weboldalon szerepelt).
Én is hasonló interjúkat tartok mostanában, minimumnak tartom, hogy rendesen utánanézek annak akit behívok, illetve 10-10perces papír / gépes tesztet adok, láttam már olyat is ahol ez 1-1 órás volt.
Még nem az, frontend fejlesztőt keresgélek, a teszt kevés html - css-ből áll, túlnyomó részt pedig JS-ből, css-el megoldhatatlan animációk, xmlhttp (ajax, jquery nélkül - és azzal is), js-el a fogadott adatok dinamikus feldolgozása. Ezek csak bemutató jellegű feladatok, amivel bizonyítja, hogy valósak a referenciái és / vagy képzettsége.
Illetve úgy vettem észre, hogy ennél bonyolultabb feladatok máshol sem szoktak lenni ilyen munkakörben, alapokat elvárják - többit megtanítják ízlésük szerint.
Engem jelentkezőként a hideg kiráz az ilyen FizzBuzz és társai tesztektől. A szakmában szinte mindenki tisztában van vele, hogy mennyire rossz a hagyományos felvételi folyamat, mégis csináljuk, mert senkinek sincs ötlete, hogy mivel lehetne kiváltani, ha mégis van, az sem orvosolja a főbb problémákat.
Pl. [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!