Nemrégiben tanultam programozni a python-ban, és dolgozatot fogok írni belőle, de egy feladatot nem értek teljesen. Olvassa be egy személy születési évét és írja ki, hogy melyik évben lesz 100 éves. Valaki tud segíteni?
Figyelt kérdés
2019. nov. 3. 10:47
1/11 anonim válasza:
Be: szul_ev
Ki: szul_ev + 100
Ezt ültesd át Pythonba!
2/11 anonim válasza:
Bekéred inputtal az évet. Figyelsz rá, hogy szöveget kapsz, az int() függvénnyel számmá kell alakítani, és akkor már hozz tudsz adni százat. Az eredményt egy mondatba foglalva kiírod, erre többféle módszer is van, amelyiket tanultátok.
3/11 anonim válasza:
INPUT születési_év
PRINT születési_év + 100
4/11 anonim válasza:
Mit nem lehet ezen érteni? De komolyan?
5/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!!!!!!
2019. nov. 3. 11:02
6/11 anonim válasza:
A #3 válasz rossz. Leírtam, hogy miért.
7/11 anonim válasza:
Válaszolj a kérdésre.
Mit nem értesz a feladaton?
8/11 anonim válasza:
#3. vagyok. Kedves #6-os!
Teljes mértékben igazad van!
A kód teljesen használhatatlan!
Vétkeztem. Mea culpa!
A programot ZX-81 számítógépre írtam.
Több hibát is vétettem:
1. Nem írtam sorszámot
2. ZX-81-en nincsenek sem kisbetűk, sem ékezetesek
3. A változó max. 2 karakteres lehet
Tehát a jó kód:
10 INPUT A
20 PRINT A+100
Lefuttattam, működik!
Amúgy:
1. Ugyanazt írtam, mint az #1. Csak nem láttam hogy már válaszolt.
2. Nem programrészletet küldtem.
3. A segítség nem azt jelenti hogy a kérdező helyett megírjuk a dolgozatot. Talán gondolkodhat ő is egy kicsit. Az alapot többen is megírták.
4. Tudod...
9/11 tabaki válasza:
print("Ekkor leszel százéves:", 100 + int(input("Mikor születtél? ")))
10/11 anonim válasza:
A probléma ott indul, hogy a kérdező egyáltalán nem tud sem logikusan gondolkodni, sem alapvető matematikai műveletet megoldani, sem programozni, sem pythonozni így ámblokk. A kérdés az lenne, hogy egész eddig mégis mit tanultál akkor?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!