Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Ki hogyan tanult meg programozni?

Ki hogyan tanult meg programozni?

Figyelt kérdés

Tudok programozni, de a logikám miatt, nem azért, mert ismerem az adott nyelvet. Ezért is szoktak nehézségeim adódni.

Amiket próbáltam:

DOCUMENTATION: Ott csak a szintaktikáját tudtam ellesni, az oop mivoltját pl nem.

ISKOLA: A csoport gyenge, ezért döcögünk a legkisebb problémával is, és a tanárok se azért tanárok, mert olyan jó programozók és még ráadást rosszúl is magyaráznak.

KÖNYVEK: Mire megírnak egy könyvet, addigra minden máshogy működik - mondták. Én olvasok könyvet, de a megértését az oop még nem sikerült elérnem vele.

2019. okt. 26. 18:49
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Gyakorlás. Hobbiprojektek. Megértettem, hogy mi hogy működik, rengeteget fejlődött a logikám közben (kb. egész középiskolában). Egyetemen megtanultam az előzőleg tanultakat megfelelően használni.
2019. okt. 26. 18:54
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Mint az #1-es. Ugyanaz a történet.
2019. okt. 26. 20:51
 3/8 anonim ***** válasza:
0%
Ugyan ez, mint az 1-es, elkezdtem írni nagyon alap java programokat, egyre komplexebb lett, belementem concurrentbe, uiba, 2Ds játékot írtam pure javaval engine nélkül, megtanultam egy rakat apit, megtanultam PHP-t, most androidot és javascriptet tanulok, tele vagyok hobbi projektekkel, én úgy gondolom, hogy a programozás egy teljesen olyan dolog, amit iskola nélkül is tökéletesen meg lehet tanulni, ha van megfelelő logikát.
2019. okt. 26. 21:45
 4/8 A kérdező kommentje:

Igen, ezzel én is egyetértek. Sehol sem lennék, ha nem jártam volna versenyekre és nem kezdenék folyton egy újabb otthoni projektbe.

A baj csak az, hogy az ilyen otthoni projektekbe mindig akadályokba ütközök. És nem azért, mert nincs logikám, átlátom jól a feladatot, hanem azért, mert fogalmam sincs milyen kódot kéne írnom. Nem ismerem a szintaktikát se és a szemantikát se a programnak.

2019. okt. 27. 00:27
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Azért majd jelentkezz az egyetemre... Ártani nem árt csak 3,5 év. 10-20 év múlva programok fognak programozni, jól fog jönni az a diploma... ;)
2019. okt. 27. 00:55
 6/8 A kérdező kommentje:
Jelenleg is egyetemen tanulok. Csak hát ugyanaz, mint középsuliban, a csapat túl csacsi, hogy megértse, ezért 6 hete sima i/o feladatokat gyakorlunk. Én meg haladok az anyaggal, de sokkal komolyabbra vágyom.
2019. okt. 27. 01:10
 7/8 anonim ***** válasza:
Hát igen :/ sajnos ez a baj, ami minden egyes fiatal, haladó fejlesztőt érint, általában az informatikai iskolákba 2 féle ember megy, egy olyan, aki tud, komolyabbra vágyik, fejlődni szeretne és egy olyan, aki csacsi hozzá és semmit se ért, nincs hozzá logikája, csak amiatt csinálja, mert "menő" és állítólag sok pénzt lehet szerezni.
2019. okt. 27. 20:36
 8/8 Anonymus070225 ***** válasza:
Könyvekből, YouTube videókból, programozó tábor!
2019. okt. 29. 14:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!