Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan olvassak be excel-fájt...

Hogyan olvassak be excel-fájt php-vel?

Figyelt kérdés
Üdv. Egy excel fájlból szeretnék beolvasni adatokat, ugy hogy minden egyes cellájára tudjak hivatkozni. Pl: $adat[0][0] ---> az az excel fájl első sorának az első cellájában lévő adat legyen. Kerestem a neten, de nem tudom összerakni. Kellene egy ciklus, explode, tömb, előszőr soronként majd ;-vel tördelve, de nem tudom megírni.
2019. okt. 28. 09:25
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, kellene -e tényleges műveleteket végezni, ha kimentenéd txt formátumba, tabulátorral tagolva, akkor a tabulátor karakterek választanák el a cellákat, esetleg csv esetén ; karakter. Tulajdonképpen így talán könnyebb lenne beolvasni.

Elnézést ha nem jól értettem és ilyen módon semmiképp nem oldható meg, amit szeretnél.

2019. okt. 28. 09:36
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Használj könyvtárat hozzá és sokkal egyszerűbb lesz a dolgod. Ez pl egész jónak tűnik és nincs szükség csúnya 2D-s tömböket sem használni, mert cellanevekkel is hivatkozhatsz egy-egy cellára: [link]
2019. okt. 28. 09:40
 3/14 anonim ***** válasza:
SimpleXLSX / XLSXReader [link]
2019. okt. 28. 09:45
 4/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Az a helyzet amugy, hogy ezelőtt kb 4 évvel, már megírtam egyszer, és működött. Csak azóta mar elfelejtettem, hogy hogyan oldottam meg, és érdekes módon, a neten sem talalok még hasonló kódot sem. :D
2019. okt. 28. 09:48
 5/14 A kérdező kommentje:
Szóval, azt szeretném, hogy igazából egy csv fájlban lévő adatokat beolvassak, és azokra az adatkora tudjak hivatkozni, pl kiiratni, műveleteket végezni vele. Jöhet a kérdés, hogy miért nem használok sql-t, de ezt most inkább hagyjik. :)
2019. okt. 28. 09:53
 6/14 anonim ***** válasza:
fgetcsv-re van példa.
2019. okt. 28. 10:26
 7/14 A kérdező kommentje:
Igen, néztem, de nem tudom ugy összerakni, hogy jó legyen. Azért tettem fel kérdést, hogy hátha van aki már írt hasonlót!
2019. okt. 28. 10:30
 8/14 A kérdező kommentje:
Az fgetcsv-vel az a bajom, hogy nem tudom berakni egy tömbe vele a csv fájl celláit, hanem csak kiirja.
2019. okt. 28. 10:31
 9/14 anonim ***** válasza:
2019. okt. 28. 10:54
 10/14 A kérdező kommentje:
Igen, ezeket bár megnézegettem, de nem pontosan azt csinalja amit én szeretnék. Hasonló megoldás volt mint az enyim.
2019. okt. 28. 11:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!