Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Magyarországon milyen Android...

Magyarországon milyen Android verziók elterjedtek? Milyen api level-t érdemes céloznia egy magyar app-nak?

Figyelt kérdés

A google közzétesz verzió eloszlást, ami szerint api level 19-et (kitkat) érdemes minimum támogatni (a google ajánlása szerint olyan level-t válasszunk, hogy legalább a készülékek 90+ százalékát lefedje).

De ez egy globális eloszlás. Lehetséges, hogy Magyarországon mások az értékek, és lehetne egy magyar app-nak magasabb api szintet is céloznia?

Közzéteszik valahol a kifejezetten magyar android userek verziómegoszlását?

2019. okt. 17. 17:31
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem bőven elég 21, vagy akár 22-es API-tól.

[link]

Szeretem ezt az oldalt, érdekes dolgokat lehet felfedezni rajta.

2019. okt. 17. 18:03
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszi. Ennyivel jobban állunk, mint a globális trend? A google oldala még 7%-ot mond kitkat-ra:

[link]

De persze lehet, hogy ebben olyan helyek is benne vannak, ahol kevesebbet cserélgetik a telefont.

2019. okt. 17. 18:14
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Én alapesetben 22est használok, ha szükségem van stream apira, egyéb java 8as finomságokra, akkor 24, kevés embernek van ennél régebbi telefonja a statisztikák szerint.
2019. okt. 17. 20:40
 4/5 A kérdező kommentje:
Feltekertem akkor én is 22-re 19-ről a minimumot. Így kevesebb backward compatibility probléma is lesz remélhetőleg.
2019. okt. 17. 20:51
 5/5 anonim ***** válasza:
Jól tetted, a régebbi verzióknak főként az a hátulütője, hogy bizonyos UI elementek nem fognak úgy működni, tehát kb ugyan ott tartunk, mintha el se indulna az alkalmazás.
2019. okt. 17. 20:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!