Hogyan kell összehozni a C# WPF app-ot az SQL Server adatbázissal?
Egyedül kellene megoldanom a problémát, méghozzá tegnapelőttre.
Már gugliztam angolul, magyarul, vettem Udemy-kurzusokat.
Eddig semmi hasznos segítség.
Ismerősi körömben 1 ember tudtommal pont ilyesmivel foglalkozik, de ő nem akart segíteni. :D
Olyasmi kellene nekem, hogy beír a felhasználó adatokat, a program lefuttat egy lekérdezést és beírja a háttérben levő adatbázisba.
A legalapvetőbb problémám, hogy mindenhol csak azt látom, hogy conncetionString, de ez a saját gépemmel kapcsolja össze a programot. Hogyan lehet akkor azt más számítógépen használni?
Tehát ha tegyük fel a baráti körömnek írom a programot, akkor mielőtt odaadnám nekik a szükséges fájlokat, mindenkinek átkell írni a saját gépére?
Vagy hogy megy ez az egész?
Azért nem MySQL-el csinálom meg az egészet, mert elvileg lehet MS SQL Server adatbázist is rakni alá, és én máshol azt tanultam és azt használtam (nagyon alap szinten) egy munkahelyen.
Fogalmam sincs, hogy megy...
A cégnél, ahol használtam, ott Java-ban írt andoriodos appok, illetve talán Spring (???) webalkalmazások használták az SQL Server adatbázist, módosítottak bele, olvastak belőle.
Mi pedig közvetlenül az SSMS-sel is be tudtunk lépni, mert főleg statisztikákhoz kellett írnunk pár lekérdezést.
Gondolom ott maga az adatbázis egy központi szerveren volt.
Egyébként be tudtunk lépni Windows authentikációval illetve egy megadott fn + jsz párossal is, a jogoultságaink tértek el, ettől függött, mikor melyik kell, melyikkel érdemes.
Na, az adott dolgozatomnál leginkább azt nem értem, mi lesz egy a "központi szerver".
Ha ezt a programot valóban használnák emberek, akkor mindenki a saját gépén és ott lenne praktikus tárolni az adatokat is. Vagy maximum a saját felhőjükben, de ilyenekkel nem tudok még foglalkozni.
Remélem, érthetően írtam a problémámat. :D :D
Illetve a fentiek tükrözik az oktatás színvonalát.
Ennek eddig még csak a nevét se hallottam, és most rákeresve még magyarul is brutális...
Egyelőre elkezdtem a connenctionString-es akármicsodával, a neten is így lehet olvasni róla, StackOverFlow és a Microsoft saját dokumentációjában is.
Aztán meglátjuk.
Az a baj, hogy egyéb okok miatt marha kevés időm van az egészre.
Úgy látom, hogy ha csak ezzel foglalkoznék munka mellett, akkor lenne egy hónap az én agyammal felfogni ezt. Namost, nincs rá egy hónapom és nemcsak ezzel foglalkozom...
Amúgy elképesztően okosak vagytok, de az Entitiy Framework egyáltalán nem oldja meg a problémáját, mert adatbázishoz kapcsolódási szempontból pontosan ugyanúgy működik, mint az Ado.Net.
De persze könnyű nulla hozzáértéssel buzzwördöket bekiabálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!