C++ számsorozat futamainak száma?
Futamnak nevezzük egy számsorozat azon leghosszabb folytonos részét, amelyben a számok értéke vagy folyamatosan nő, vagy folyamatosan csökken.
Bemeneti értékek:
1
2
3
2
5
1
Kimenet: 3
Amit kaptunk még példa sort 2-re kijött az eredmény, de ha saját példákat hozok létre arra már nem jó.
Esetleg valaki nem tudnak egy univerzális megoldást vagy ötlet, hogy hogyan kéne neki állni?
Egyébként a példában mért 3 az eredmény, mért nem 4?
- 1, 2, 3
- 3, 2
- 2, 5
- 5, 1
Véletlenül nem a leghosszabb futam hossza akérdés, mert az 3.
Igen, az a futam, és a kérdés ennek a számát kérdezi. Nem azt hogy annak mennyi a hossza.
Amire a válasz vagy 1, ha úgy értelmezzuk, hgoy a leghosszabb ilyen, vagy 4, ha úgy értelmezzuk, hogy azok a részek amiknek az elejére vagy végére nem lehet újabb elemet hozzátenni. Tehát semmiképp nem 3 vagy 2 az eredmény.
"egyértelműen másolt feladatszöveget"
Ezt hol látod? Mert én csak egy futam definiciót és egy példát látok. Egyértelműen másolt feladat/kérdés nincs.
Egyébként egyszerű. Órabérben kell dolgozni:) Akkor ha a munkaadó hülye nem az én gondom.
#7 Látom te sportot űzöl az értetlenkedésből.
1. Az első mondatban levő definíció és a kérdés többi része eltérő nyelvezettel rendelkezik, ergo, a felső definíciót/feladatot úgy másolta. Innentől fogva a másolt, precízen megfogalmazott szöveg ütközés esetén nagyobb súllyal bír, mint a kérdező saját összevissazsága.
2. Ha annyira jól ismered a futam definícióját, akkor arra is csakhamar rájöhetsz magadtól, hogy annak, hogy futamok száma az égvilágon semmi értelme. Ebből újfent eljuthatsz arra a kovetkeztetésre, hogy a definíció/feladat (mert igen, attól hogy ez egy definíció, még lehet egy kapott feladat, sőt, jóeséllyel az is) által leírtak tükrözik a ténylegesen elvárt működést
3. Ott a példa, megoldással, újfent, melyikre illeszkedik, a definícióra, vagy a kérdésre?
4. Aki sportot űz abból, hogy szándékosan (mert nem hiszem el, hogy te önszántadon kívül vagy ilyen értetlen) félreértelmezi a kapott feladatokat, csak mert nem tűpontosan van specifikálva, az ne lepődjön meg, ha a kutya sem akar majd vele dolgoztatni. Mindig lesz valaki más, akinek nem kell a szájába rágni a kérést, és elsőre képes megcsinálni amit kell.
"az ne lepődjön meg, ha a kutya sem akar majd vele dolgoztatni"
Nem is dolgoznék olyannak aki nem tudja megmondani, hogy mit akar. De nyugi, van elég jó szoftverfejlesztő munkám Magyarországon 7 számjegyű nettó bérrel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!