Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » C++-ban hogy kell egy karakter...

C++-ban hogy kell egy karakter értékét számként venni?

Figyelt kérdés
Tehát '1' esetén 1 legyen, ne 49. static_cast<int>('1') vagy int('1') az 49, még mielőtt valaki ezt írná válaszban.

2019. szept. 20. 18:51
 1/7 anonim ***** válasza:
14%

Beírtam googlebe és 10-20mp alatt megtaláltam. Nehogy nehéz legyen...

Itt az ideje, hogy megtanulj Google-t vagy más keresőt használni. (Már bocsánat.)

Kérdés: Hogyan kerestél rá egyáltalán? Hát ha ezt a skill-t is tudjuk fejleszteni. :)

2019. szept. 20. 19:18
 2/7 tabaki ***** válasza:
20%
Mennyivel is nagyobb negyvenkilenc az egynél?
2019. szept. 20. 19:54
 3/7 A kérdező kommentje:
Kajak az a megoldás, hogy levonok belőle 48-at? Ez mekkora gány már. Azt hittem van rá valami elegánsabb mód...
2019. szept. 20. 20:30
 4/7 anonim ***** válasza:
63%

Itt a megoldas: but.ly/2msy2C1

A cimben u-t csereld le i-re.

2019. szept. 20. 20:41
 5/7 anonim ***** válasza:
44%

"Ez mekkora gány már." - Ha te mondod...

std::stoi()

2019. szept. 20. 21:50
 6/7 anonim ***** válasza:
78%

A részletes magyarázatot akkor kapod meg, ha ránézel az ASCII táblára. A C és C++ a char adattípusban az ASCII kódját tárolja az adott karakternek. Így lesz az '1'-ből 49.

Mint láthatod, az ASCII táblában a számjegyek növekvő sorrendben szerepelnek. 48 a '0', 49 az '1', ..., 57 pedig a '9'. A létező leggyorsabb megoldás így az, hogy a karakter kódjából kivonod a '0' karakter kódját:

int value = '9' - 48;

Ne felejtsd el, hogy itt most van egy implicit típuskonverzió char-ról int-re. Persze lehet szépíteni, hogy kevésbé tűnjön gányolásnak:

char value = '9' - '0';

2019. szept. 21. 00:00
 7/7 anonim ***** válasza:
76%

"Nem mondtam, hogy könnyű lesz. Azt mondtam, igaz."

Morpheus (Mátrix)

2019. szept. 21. 00:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!