C++ban hogy olvashatók be fájlból stringet, Ami tartalmaz whitespace karakter (eke) t?
A fájlom úgy néz ki, hogy soronként ismétlődnek az alábbi adatok:
d1 s1 d2 S2
Ahol d1 és d2 double, s1 és s2 string, de s1 nem tartalmaz whitespace karaktert, s2 viszont tartalmazhat. A string véget a sor vége jelzi, tehát arra lenne szükségem, hogy beolvassa d1, s1, d2 változókat, majd a sor maradékát elrakja egy stringet minden whitespace karakterrel együtt. Ezt hogy tudom megoldani?
Régen céztem már, de próbáld meg a getline()-t, az szerintem be fogja olvasni a space-eket is a stringbe:
string line;
getline(std::cin, line);
#4 "Mindíg könnyebb kèrdezni ès vàrni a sült galambot, mint megoldani a problèmàd önàllòan"
Peti: Kérdez, ha problémába ütközik, elakad, segítséget kér másoktól. Eredményül az akadályokan gyorsan túllendül, és hatékonyan dolgozik.
István: A programozást presztízskérdésnek tekinti, ha elakad kussban ül és próbál egyedül megoldást találni rá. Eredményül elpazarolja az egész napját néhány probléma áthidalására, amire fél perc alatt választ kaphatott volna, ha kinyitja a száját.
A való világban a kutyát sem fogja érdekelni, hogy te segítség nélkül dolgoztál, nem jár buksisimi meg keksz. A buksisimi annak jár, aki hatékony, a hatékonysághoz pedig az kell, hogy kihúzd a fejed a saját tomporodból, és ha úgy adódik, nyitott legyél a segítségre. Láttam már vezető fejlesztőt aki a juniortól kérdezett valamit, mert az adott dolgoban pont nem volt jártas. Neki volt annyi esze, hogy többretartja a hatékony munkavégzést a saját státuszánál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!