Barátaimnak meg akartam mutatni egy Linux terminál-os trükköt. Banner-t szerettem volna létrehozni, de elakadtam tudnátok e segíteni?
Ezeket az utasításokat írtam be:
1.utasitas: sudo apt-get update
2.utasitas: sudo apt-get
/\
Annyit tudok h ennél az utasításnal kell meg két szó amit nem ismerek, meg a 3.utasitas: banner (és amit kiakarok írni)
Alighanem erről lehet szó:
Én mondjuk nem nevezném „terminálos trükknek”, hogy letöltök és futtatok egy programot, amelyikkel azután történetesen a terminálra lehet rajzoltatni egy ASCII-grafikát. Ezzel az erővel bármelyik telepített program terminálos indítása ugyanekkora szenzáció – például beírom a terminálba, hogy gimp, és csodák csodájára egy bonyolult grafikus ablak jelenik meg, mindenféle apró ikonokkal, menüsorral, füles táblákkal. És még képet is tudok vele szerkeszteni...
Pardon, valóban létezik Banner nevű program is (a véleményem erről is ugyanaz):
A cikk végén található, hogy hogyan telepítendő.
Rossz a sorrend.
Először megtanulod a Linux terminál műveleteket és utána próbálsz meg menőzni vele, és nem fordítva.
Az én terminálom is tud trükköt... Csak beírom a „tabaki” parancsot, és az argumentumtól függően ilyesmiket látok:
ha már ascii art nál járunk akkor az sql-ben írt interaktív raycaster ettől sokkal menőbb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!