Hogyan lehet Java-ban tranzakcióban integer értéket felvinni SQL táblába?
Lenne egy Java kód, ami egy adatbázisnak a táblájába felvisz adatokat. Tranzakcióban akarok kutyákat felvinni, ahol meg van adva például az id, név, fajta és a tömeg (mass).
"kutya.setMass(new Int());" és "kutya.setMass(new Integer());" és "kutya.setMass(new int());" és "kutya.setMass(new integer());" sorokra a Netbeans hibát ír ki. Hogyan lehetne megoldani tranzakcióban, hogy integer értéket tudjak megadni?
Részlet, ami eddig meg van és működik:
public void save(Kutya kutya) {
getSession().beginTransaction();
kutya.setName(new String());
kutya.setDogBreed(new String());
getSession().save(kutya);
getSession().getTransaction().commit();
}
Interneten kerestem megoldást a Google keresővel, de még nem találtam reá a megfejtésre. Esetleg valami ötlet?
(Előre is bocs, ha kicsit pongyolán fogalmaztam, de sietnem kell ismerősömhöz és most nem értem rá rendesen foglamazni. :D)
Ez most vicc akart lenni?
new String(), new int(), new Integer()?
Programoztál már valaha is bármi működőt Javaban?
"a Netbeans hibát ír ki. "
Ertelmezd a hibauzenetet.
És ha így megpróbálod?
int x=3;
kutya.setMass(x);
Vagy csak
kutya.setMass(3);
Tessék:
kutya.setName("");
kutya.setDogBreed("");
kutya.setMass(0);
}
new int() az igen... és akkor még kérdezik, hogy miért baj az, ha valaki otthon saját kútfőből valamit gányolgat...
Kérdező nagyon utána kéne nézzél a primitív meg az objektum és Wrapper Classes fogalmának. MEg alapvetően a programozás alapjainak is. Minek pakolsz setteren belül új üres String meg Integer objektumokat? Honnan szedsz ilyen gányolást?
kutya.setName("fifi");
kutya.setDogBreed("tacskó");
kutya.setMass(20);
}
Tessék.
azt a hét meg a nyolcát :D ez a kemény anyag itt
fck stringpool meg társa new Int() meg new int meg paraméter nélküli new Integer() sokat tesz azért lássuk fogalmad sincs az objektumorientáltsághoz de még ahhoz is lusta vagy oda húzd az egeret és megnézd azért sír mert a konstruktornak kell valami vagy egész egyszerűen jelzi hohó ilyen osztály nem is létezik. Primitív típusok meg az autoboxingról meg csak álmodni merek hallottál róla .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!