Mennyit keres egy Java programozó 3-4 év gyakorlattal?
Kíváncsi vagyok, mennyi a standard, mert egy ismerőssel beszélgettünk és szerintem keveset keres ahhoz képest.
Szerintetek kb. mennyit kereshet?
Főbb információk:
- gazdaságinformatika diploma
- 3-4 év Java programozási gyakorlat
- alap SQL és
- magabiztos frontend
- angol/német felsőfokú nyelvtudás
- vállalkozóként
vállalkozóként ha ügyes, többet mint alkalmazottként.
vállalkozóként az ismeretségi körömbe nettó (adózás után) 500-600 ezer marad nekik.
Akik alkalmazotti státuszba vannak, ők nettó 300 környékén kapnak.
A teljes bruttó (munkáltatói terhekkel együtt) ugyan az a 600-700 ezer közötti, csak ha ügyes és kis adózóként... tevékenykedik, több maradhat a zsebében.
(Tudom sokan jönnek azzal, hogy nem lesz értelmes nyugdíja, de annak se aki 2-3× annyit fizet be, mire oda ér, és ha megéri a 75 évet, nem az alapján fog kapni, hogy ő mennyit fizetett, hanem a jelenleg csak törvénybe foglalt de nem alkalmazott "szülőtartás" fogja meghatározni, azaz annyit kap, amennyit a gyereke(i) befizetnek... )
#1: a statisztitákon jókat nevettek, általában a JAVA -s fejlesztők véleménye, hogy ha annyit kapnának amennyit ott írnak, akkor még költöznének is. :-D
A statisztikák inkább bruttó bérek mint nettók, csak ezt mindig összekeverik mikor publikálják pl. a portfólión. :-D
"Kíváncsi vagyok, mennyi a standard, mert egy ismerőssel beszélgettünk és szerintem keveset keres ahhoz képest."
Te mit ertesz "standard" alatt? Mert a statisztikak, egy oriasi halmazbol generalnak egyetlen szamot, es egyetlen ember keresetet nem erdemes viszonyitani ahhoz, mert a fejlesztok kepessegei X ev tapasztalat mellett egy nagyon szeles skalan mozognak, es ezzel egyutt a fizetesuk is. Az ismerosod lehet egy nagyon jo kepessegu fejleszto, akit nem fizetnek meg (nem valoszinu, mert akkor valtott volna munkahelyet magasabb fizuert), vagy egy kevesbe jo, aki egy korrekt, de viszonylag alacsony bert kap.
Nekem is van ilyen ismerősöm, egyik Bankban vezető fejlesztő.
De szószerint vezető, mert csak a fejlesztőket irányítja,
programozni semmit nem tud. :-D
De após az egyik nagyobb bankfiók igazgatója, és beszervezte.
Így ő 1.5 M -t kap nettóba mint alkalmazott, hol ott egy sima formot nem tudna össze dobni. :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!