Programozási nyelv választásához kérhetnék ötletet?
Valamikor réges-régen assembly-t és basic-et tanultam, tehát nem vagyok laikus.
Matematikai feladatot szeretnék megoldatni a géppel, de gőzöm sincs hogy melyik nyelvvel próbáljak ismerkedni. A DOS platformon is "otthon vagyok", tehát arra is jöhet ötlet.
A Commodore emulátorok, a GV-basic, és egyéb nyelvek fő problémája hogy igen korlátozott a rendelkezésre álló memóriájuk, az eredmények file-ba mentését pedig nem ismerik.
#2-nek:
Nem konkrét feladatról lenne szó, hanem alapműveletek végzése, kiértékelése változóval összevetve, dimenzionált változók is kellenek, és nem lenne rossz ha a program-leágazásokra való ugrás, változóra hivatkozással is történhetne. Kellene még változóval deklarálható ciklus, és a változó a cikluson belül is módosítható legyen. Ez arra az esetre kellen, amikor a ciklus folytatásának nem csak egy, hanem több feltétele is van.
Egy apró, de nem elhanyagolható kitételem is lenne.
Ha szükséges, tudjon akár száz számjeggyel is dolgozni.
Utána olvastam picit ennek a Matlab-nak.
Köszönöm a tippet, első ránézésre úgy tűnik hogy ez az ami nekem kelleni fog!
"tudjon akár száz számjeggyel is dolgozni"
A Python-t javaslom, gyorsan tanulható, jól kezelhető, és az egész típusa elvben tetszőleges méretű számokkal képes dolgozni.
"Integers in Python 3 are of unlimited size."
"In Python, value of an integer is not restricted by the number of bits and can expand to the limit of the available memory"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!