Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Programozási nyelv választásáh...

Programozási nyelv választásához kérhetnék ötletet?

Figyelt kérdés

Valamikor réges-régen assembly-t és basic-et tanultam, tehát nem vagyok laikus.

Matematikai feladatot szeretnék megoldatni a géppel, de gőzöm sincs hogy melyik nyelvvel próbáljak ismerkedni. A DOS platformon is "otthon vagyok", tehát arra is jöhet ötlet.

A Commodore emulátorok, a GV-basic, és egyéb nyelvek fő problémája hogy igen korlátozott a rendelkezésre álló memóriájuk, az eredmények file-ba mentését pedig nem ismerik.

2019. aug. 5. 20:26
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
55%
Matlab
2019. aug. 5. 20:33
 2/11 anonim ***** válasza:
Egy konkrét feladatra kell, vagy általánosságban matematikai feladatokkal szeretnél foglalkozni? Viszonylag egyszerűbb feladatokat majdnem minden modern programnyelven meg lehet oldani, ahogy a fájlba mentést is. Bonyolultabb feladatokra a Matlab jobb, illetve ha kifejezetten ez érdekel, akkor is.
2019. aug. 5. 21:10
 3/11 A kérdező kommentje:

#2-nek:

Nem konkrét feladatról lenne szó, hanem alapműveletek végzése, kiértékelése változóval összevetve, dimenzionált változók is kellenek, és nem lenne rossz ha a program-leágazásokra való ugrás, változóra hivatkozással is történhetne. Kellene még változóval deklarálható ciklus, és a változó a cikluson belül is módosítható legyen. Ez arra az esetre kellen, amikor a ciklus folytatásának nem csak egy, hanem több feltétele is van.

2019. aug. 5. 22:01
 4/11 A kérdező kommentje:
Bosszantó, hogy a c64-es basic-jén semmi perc alatt megoldanám amit szeretnék, viszont annak a memóriája édeskevés a feladathoz.
2019. aug. 5. 22:05
 5/11 A kérdező kommentje:

Egy apró, de nem elhanyagolható kitételem is lenne.

Ha szükséges, tudjon akár száz számjeggyel is dolgozni.

2019. aug. 5. 22:08
 6/11 A kérdező kommentje:

Utána olvastam picit ennek a Matlab-nak.

Köszönöm a tippet, első ránézésre úgy tűnik hogy ez az ami nekem kelleni fog!

2019. aug. 5. 22:12
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Matlab fizetos. Python egy jo ingyenes alternativa SciPi-al.
2019. aug. 5. 23:46
 8/11 anonim ***** válasza:
0%
#3 Ez esetben szinte bármilyen programnyelv alkalmas a feladatra. Mostanság a Java és a C# a legkeresettebbek, de Pythonnal vagy C++-szal is boldogulhatsz, bár utóbbit első nyelvnek nem ajánlom.
2019. aug. 6. 07:27
 9/11 anonim ***** válasza:
66%

"tudjon akár száz számjeggyel is dolgozni"

A Python-t javaslom, gyorsan tanulható, jól kezelhető, és az egész típusa elvben tetszőleges méretű számokkal képes dolgozni.

"Integers in Python 3 are of unlimited size."

[link]

"In Python, value of an integer is not restricted by the number of bits and can expand to the limit of the available memory"

[link]

2019. aug. 6. 11:36
 10/11 anonim ***** válasza:
Python. De azt hallottam hogy a fortrant is matematikai dolgokra találták ki.
2019. aug. 7. 10:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!