Egy próbát megér ha még nem nagyon ismered. Ha már használtad, akkor tudnod kellene már mik az igényeid, és hogy azok egybeesnek-e a linuxra épülő szoftverekkel. Natúran a rendszer nem sokat számít, az ahhoz készült programok miatt teszed fel úgyis.
2019. jún. 13. 21:26
2/15 anonim válasza:
Attól függ mire akarod használni a géped. Én már több mint egy éve nem használok Windows-t , nem is hiányzik. Linux alatt mindent megoldok, nekem ez jobban bejött.
Linuxal foglalkozom napi szinten. Nem éri meg. Roszabbak hozza a driverek, az optimalizalasok. De a legroszabb a grafikus felülete. Mindegy melyiket valasztod szívni fogsz vele. Egyetlen esetben ajanlom: ha a hobbid a programozas és szívesen javítasz hibakat.
Sajnalom hogy ezt kell momdanom de nincs jó operaciós rendszer. És a meglévők közül a windows hasznalható a legfájdalommentesebben.
2019. jún. 13. 21:57
5/15 anonim válasza:
Ha nincs olyan körülmény, ami Windows használatára kényszerít (munkához használt speciális szoftver, vagy hardver), akkor abszolút megéri. Ma már sokkal könnyebben kezelhető a legtöbb disztribúció, vannak fórumok, ahol segítenek, stb.
Itt leírásban a Discord szerveren is van és tudunk segíteni ha elakadsz.
2019. jún. 13. 22:12
7/15 Alain Delon válasza:
4: Való igaz, hogy magának, a Linux nevű rendszermagnak nincs grafikus kezelőfelülete, de a KDE, ami Linux alapú disztribúciókra van írva, abszolút a legfejlettebb asztali környezet.
Amúgy meg telepítés nélkül is kipróbálhatók az ún. live rendszerek formájában. Az általam használt openSUSE live verziója innen tölthető le: [link] . Még egyszer: a KDE verziót ajánlom.
Van aki rendesen használja elégedetten napi szinten?
2019. jún. 15. 13:48
9/15 Alain Delon válasza:
8: Igen, sokan használunk megelégedve Linux alapú dusztribúciót, napi szinten. Én pl. a már említett openSUSE-t KDE-vel 10 éve. Vannak dolgok, amik máshogy vannak, mint Windowson, illetve akadnak dolgok, amik nem fognak menni. Pl. vannak nyomtatók/szkennerek, amiket nem tudsz beüzemelni Linux alatt. Nekem most van szkennerem és volt nyomtatóm.
2019. jún. 15. 14:17
10/15 anonim válasza:
Napi szinten használom az arcolinuxot(arch alapú).
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!