Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Megéri áttérni linux alapű...

Megéri áttérni linux alapű op. Rendszerre?

Figyelt kérdés

#Windows #linux #Ubuntu #Lubuntu #windows helyett
2019. jún. 13. 21:21
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
77%
Egy próbát megér ha még nem nagyon ismered. Ha már használtad, akkor tudnod kellene már mik az igényeid, és hogy azok egybeesnek-e a linuxra épülő szoftverekkel. Natúran a rendszer nem sokat számít, az ahhoz készült programok miatt teszed fel úgyis.
2019. jún. 13. 21:26
 2/15 anonim ***** válasza:
56%
Attól függ mire akarod használni a géped. Én már több mint egy éve nem használok Windows-t , nem is hiányzik. Linux alatt mindent megoldok, nekem ez jobban bejött.
2019. jún. 13. 21:30
 3/15 anonim ***** válasza:
77%

Előszőr ubuntu,xubuntu,kubuntu vagy Linux Mint.

Ezek segíthetnek.

[link]

https://www.youtube.com/channel/UCiZKOL9u29USCXjOkH2Psrw

2019. jún. 13. 21:54
 4/15 anonim válasza:
30%

Linuxal foglalkozom napi szinten. Nem éri meg. Roszabbak hozza a driverek, az optimalizalasok. De a legroszabb a grafikus felülete. Mindegy melyiket valasztod szívni fogsz vele. Egyetlen esetben ajanlom: ha a hobbid a programozas és szívesen javítasz hibakat.

Sajnalom hogy ezt kell momdanom de nincs jó operaciós rendszer. És a meglévők közül a windows hasznalható a legfájdalommentesebben.

2019. jún. 13. 21:57
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincs olyan körülmény, ami Windows használatára kényszerít (munkához használt speciális szoftver, vagy hardver), akkor abszolút megéri. Ma már sokkal könnyebben kezelhető a legtöbb disztribúció, vannak fórumok, ahol segítenek, stb.
2019. jún. 13. 22:07
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

ubuntu.hu és [link]

Itt leírásban a Discord szerveren is van és tudunk segíteni ha elakadsz.

2019. jún. 13. 22:12
 7/15 Alain Delon ***** válasza:

4: Való igaz, hogy magának, a Linux nevű rendszermagnak nincs grafikus kezelőfelülete, de a KDE, ami Linux alapú disztribúciókra van írva, abszolút a legfejlettebb asztali környezet.

Amúgy meg telepítés nélkül is kipróbálhatók az ún. live rendszerek formájában. Az általam használt openSUSE live verziója innen tölthető le: [link] . Még egyszer: a KDE verziót ajánlom.

A KDE-ről "oktatóvideók: [link] és [link] .

2019. jún. 15. 09:22
 8/15 A kérdező kommentje:
Van aki rendesen használja elégedetten napi szinten?
2019. jún. 15. 13:48
 9/15 Alain Delon ***** válasza:
100%
8: Igen, sokan használunk megelégedve Linux alapú dusztribúciót, napi szinten. Én pl. a már említett openSUSE-t KDE-vel 10 éve. Vannak dolgok, amik máshogy vannak, mint Windowson, illetve akadnak dolgok, amik nem fognak menni. Pl. vannak nyomtatók/szkennerek, amiket nem tudsz beüzemelni Linux alatt. Nekem most van szkennerem és volt nyomtatóm.
2019. jún. 15. 14:17
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Napi szinten használom az arcolinuxot(arch alapú).

Nekem nem volt megoldhatatlan probléma.

Először meg kell tanulni linux sajátosságait.

2019. jún. 15. 15:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!