Free Dos rendszerre szeretnék linuxot ( például ubuntut) telepíteni. Hogyan kell?
Vásároltam egy lenovo laptopot free Dos op rendszerrel és természetesen nem értek hozzá.
Elővettem egy pendrivot letöltöttem a 64bites ubuntut. De hiába dugom a gépbe az semmit nem csinál. Minden választ megköszönök!
A .iso állomány tartalmát kell átvinni a pendrivera nem magát az .iso állományt.
Erre szolgáló programok például:
* [link]
* [link]
Vagy megpróbálhatod dd segítségével (vigyázz, nem hiába dd - disc destructor - a neve!):
dd if=image.iso of=/dev/sdb bs=4M
ahol az image.iso az képfájl neve, a /dev/sdb pedig az USB-tollmeghajtó
Köszi mindent!
Látom Te jól ismered az op rendszereket.
és de az első kérdésedre a válaszom. mivel sajnos én nem értek ezekhez annyira sajnos.
A két link amit küldtél megnéztem. ha jól értem le kell töltenem a segédprogramokat és a pendrivot át kell alakítanom bootolható eszközre.
azt például megint nem éretem , hogy a new gépen nem tudok kettőspontot írni.
néztem néhány DOS os parancsot de mind után ott a kettőspont de nekem nem jön elő sehogyan sem.
Ha ehhez nem értesz, akkor a linux se fog menni. Tegyél fel wint, ezt nem neked találták ki.
Minek szívatod magad?
Linuxot használtam már de nem én telepítettem fel.
Gondolhatod , hogy nem szívatnám magam de dec 23 este van. hova vigyem, ezért gondoltam jó lenne használni.
Ezért próbálkozom.
van egy másik asztali gép. épp ubuntu indító cd t írok rajta. gondoltam hátha az jó lesz.
Van ötlet azt szívesen veszem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!