Free Dos rendszerre szeretnék linuxot ( például ubuntut) telepíteni. Hogyan kell?
Vásároltam egy lenovo laptopot free Dos op rendszerrel és természetesen nem értek hozzá.
Elővettem egy pendrivot letöltöttem a 64bites ubuntut. De hiába dugom a gépbe az semmit nem csinál. Minden választ megköszönök!
Először is. Nem is biztos, hogy tudod, hogy mi a különbség a 64 bites rendszer és a 32 bites rendszer között. Ha 2GB rammal rendelkezik a géped, akkor 32 bites rendszert telepíts mindenképpen, de ha 4GB-od van, akkor telepíts 64 bites rendszert.
Kell egy másik gép is. Ha azon windows van, akkor letöltöd a rufus nevezetű programot, csatlakoztatod a pendrive-ot és a program segítségével ráíratod az .iso kiterjesztésű képfájlt a pendrive-odra, így kapsz egy bootolható eszközt.
Ha linuxos a gép, akkor a UNetbootin nevezetű programmal éred el ugyanezt. Természetesen eléred a szoftverközpontból. Az a lényeg, hogy a pendrive-od bootolható legyen, tehát javaslom, hogy a procedúra megkezdése előtt formázd meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!