Ha 2,5" USB2 csatlakozású HDD-re windows7 rendszer?
Ha 2,5" USB2 csatlakozású HDD-re windows7 rendszer megy és rá mondjuk NFS, HALO, SIMS4 vagy akármilyen játék az mennyire működőképes koncepció?
adott egy 2,5" SATA laptop HDD
ami 2db USB 2.0 csatlakozón csatlakozik be a laptopba.
Ha erre rakok egy windows 7 rendszert es valami régi játékot az fog tudni futni rajta viszonylag rendesen?
tudom hogy dualboot mukodik eltero fajlrendszerekkel, nem mondtam higy nem csak higy mmacerás, ha a win besz@rn@ akkor ujra jell rakni, de akkor a debiant is mert ugyebar kukonben a win ujrarakas felulirja a grub ot.
plusz az ssd n a win foglal egy rakas helyet amit debian aatt nem lehet hasznalni, egy sims meg 30-40 gb, ez az ssd nagy resZet elvenne, es ez a hetkoznapokban kihasznalatlanul maradna
NTFS
EXT4
Max a GRUBot kellene újra csinálni, nem a full linuxot újrarakni.
A SIMSet és társait lehet D meghajtóra is telepíteni, nem csak C-re.
De ha egyik rendszer egyik háttértáron van, a másik rendszer másik háttértáron, akkor BIOSból is lehet választani, hogy mikor melyiket akarod indítani, csak állítgatni kell az alapértelmezett boot eszközt.
ezzel csak az a bajom amit fentebb is említettem hogy, adott mondjuk 300GB HDD, ezt mondjuk megfelezem, az egyik a hétköznapi filmtárolás stb linux home EXT4 a másik meg egy hetente 1-2 alkalommal előveszem játékokkal telenyomom NTFS, namármost gyakorlatilag 150GB a HDD -ből a hétköznapokon csak üresen kihasználatlanul van valahogy és ezt nettó pazarlásnak érzem, ha épp nem tudok felmásolni már egy 1080 20GB filmet a többi törlése nélkül hiába van ott egy gyakorlatilag alog használt 150GB
Harmadik HDD -t viszont nem tudok rakni a gépbe, mert már 2 van benne, nyilván legjobb megoldás pedig az lenne, ezért is volt kérdés az USB 2.0
Hát én tuti hogy a filmeket és hasonlókat raknám külső tárhelyre és nem a rendszert.... "Picit" egyszerűbb.
Vagy venni egy nagy kapacitású HDD-t, ma már olcsón kapni azt is.
No de asszem már eleget beszéltünk erről, nem sok hozzáfúzni valóm maradhatott, majd döntesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!