Ha 2,5" USB2 csatlakozású HDD-re windows7 rendszer?
Ha 2,5" USB2 csatlakozású HDD-re windows7 rendszer megy és rá mondjuk NFS, HALO, SIMS4 vagy akármilyen játék az mennyire működőképes koncepció?
adott egy 2,5" SATA laptop HDD
ami 2db USB 2.0 csatlakozón csatlakozik be a laptopba.
Ha erre rakok egy windows 7 rendszert es valami régi játékot az fog tudni futni rajta viszonylag rendesen?
A Frame rate értéke nem annyi lesz mint amit megszoktál:
Belső hdd esetén mondjuk 30 frame van 1 másodperc alatt, addig külső usb2-ről 30 másodperc alatt lesz 1 frame.. :)
Windows (tudtommal) nem fog elindulni USBn.
USB2 egy szgnifikáns limit: 20-25mb/sec szekvenciális olvasást tesz lehetővé, míg USB3n vagy SATAn, egy kis HDD 50-100at tud nyújtani.
Ha USB3as és játék megy oda, akkor kb semmit se fogsz észrevenni. USB2vel jelentősen lassabb lesz a betöltés, de FPSben elvileg nem lesz különbség.
# 2
nem értem miért ne indulna a windows usb-n, pendrive verziós installált portable windows is lefut, ha úgy települ a gépre hogy usb -n van már a telepítés idején is felcsatolva akkor sem?
Ha megoldható pendrive-ra, akkor az USB HDD ugyanaz.
Mint írtam, tudtommal, nem fut USBről a windows, de akkor valszeg változott.
a gépemben egy SSD van debian rajta, plusz egy 500as tároló sima hdd
ezeket kivenni és folyton cserélgetni elég macerás, a dualboot viszont az eltérő fájlrendszerek miatt nem igazán opció, szintén sok a bonyodalom.
a linux wine és virtuális rendszer futtatása nem rossz de messze nem tökéletes, nem adja vissza az igazi játékélményt.
viszont tökéletesen elégedett vagyok a linuxos környezettel, nem vágyódom vissza windows-ra, bőven elég melóban sz@rak0dni vele, és amiatt a heti 2-3 alkalommal játék miatt biztosan nem váltok vissza win-re
# 5
mint írtam, anno volt egy XP és talán win7 verzió is ami portable volt, az ment pendrive -on, de nem én készítettem és annyiban nem is jó hogy újraindítás után mindig mindent elfelejt, azaz játékot rakni rá minden csak nem optimális
Pendrivera kétféle módon tehető windows:
Win PE: ez egy előre generált win, nem teljes értékű, de sok túlt ha beletesznek akkor eszközként jól használható. Sok helyen készen letölthető a netről készen. Legális.
Win To GO: Ez usb-re telepített teljes értékű win. Speciális telepítést igényel. A elvileg aktiválni kell 1hónapon túl használva. Pl WinToUsb 3.x progival (4 es már fizetős) telepíthető. Usb3 pendriveon is használhatatlanul lasssúúú, usb3 HDD már 'elmegy'...
Végül is úgy oldottam meg hogy az SSD -t kiszedtem
(a HDD a CD meghajtó helyén van, azt nem piszkálom, elfér ott, azon van a linux HOME része, rendszerindítás arról nincs, EXT4)
szóval az SSD/HDD szerencsére IBM -ben könnyen kivehető visszarakható, így attól függően mit akarok indítani, teljes leállítás, lemezcsere és indítás,
a teljes procedúra 2 perc, sajnos még ezt is elég macerás, szeretnék valami egyszerűbbet, de egyelőre célnak megfelel.
Ha valakinek van ötlete hogyan lehetne ezt jobban kivitelezni, kérem ne tartsa magában.
A dual boot a működnie kell életerő fejlrendszerrel is.
Általában azt mondják elsőre kerüljön fel a Windows, aztán a Linux. És a Grub szépen elintezi a dolgokat.
Én az SSDre raknám mindkettőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!