Van olyan kisebb program amibe nyomtatható valós méretet mm be be lehet állítani normálisan?
Online vagy mentett is lehet.
Méretarányosan szeretnék nyomtatni egyszerű feliratot,de
1 rendes programot nem találtam rá.
Mindegyik vagy pixeles vagy csak jpg,png be lehet menteni ami nem tartja meg a méretét.
Gimpet próbáltam,de az is pixels és használhatatlan.
Én Libre office draw-ban szoktam egyszerűbb méretarányos rajzokat csinálni.
Nekem nem volt gondom vele.
"Mindegyik vagy pixeles vagy csak jpg,png be lehet menteni ami nem tartja meg a méretét.
Gimpet próbáltam,de az is pixels és használhatatlan."
Nem program kell neked, hanem legalább minimális hozzáértés. Az idézet első mondata csak értelmetlen, de még meghagyta az esélyt, hogy ritka nagy pechhel tényleg csupa alkalmatlan program akadt a kezedbe. A Gimp megnevezése volt az, ami után lehetetlen komolyan venni a kérdésedet.
Amúgy egyetértek a kollégával abban, hogy ide vektorgrafika a jobb választás. Ha esetleg nincs meg valamelyik Office rajzprogramja, az Inkscape-t javaslom:
a hozzáértés neked sem ártana,mivel még így sem sikerült felfognod
hogy NEM PIXELES programot keresek.hanem amibe mm be lehet állítani méretet és meg is tartja.
Valószínűleg azt gondolod, hogy a #4 hozzászólásodban megmagyaráztál valamit, pedig nem. Elsősorban nem ártana tisztázni, hogy mit értesz a pixeles/nem pixeles programokon. A felfogásomat hátráltató fogyatékos hozzáértésem jegyében addig is a következőket fűzném az eddigiekhez:
1. Mindkét fentebb ajánlott program vektorgrafikus, és képes SVG-ben, EPS-ben, PDF-ben görbe-alapú képet is menteni.
2. Gimpben PDF-mentéskor beállítható, hogy az alkalmas képelemeket -- ilyenek pl. a feliratok is -- vektorosan mentse.
3. Mindhárom programban milliméterben is beállítható a nyomtatási méret.
4. Megfelelő nyomtatóbeállításokkal a JPG és PNG is ugyanúgy megtartja a méretét, mint az egyéb formátumok.
5. Kellő pontsűrűséggel nyomtatva a pixelgrafika is tökéletes a feladatra, a kérdésből nem derül ki, mi vele a bajod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!