Hogyan lehet fekete filctollal rajzolt vonalas képet nyomtatható minőségűvé digitalizálni?
Szia.
Beszkenneled, vagy eleve úgy szkenneled (ha tudja a szkenner) vagy átalakítod Black and White képpé (Monochrom).
Javítod azokat amik nem megfelelőek, aztán visszakonvertáltatod színes képpé.
Kész vagy.
Sok sikert.
Üdv.
Jó ezt én is tudom, de hogyan javítom?
Próbáltam Inkscape-pel vektorizálni, de nem ment, mert nem az általam rajzolt vonalakat ismerte föl élként, hanem a vonalak határait. Nekem pedig egyenletes vonalvastagságra van szükségem a rajzaimnál.
Valamelyik képszerkesztő programban sok munkával a monocróm képet tudod javitani (törlés és hozzáadással) ami nem kell azt kitörlöd ami nincs meg azt megrajzolod.
A másik módszer lehet az, ha vektorizáltatod és azzal próbálkozol, de mint Te is irtad ez sem olyan egyszerű, próbáld ki a CoreltDRaw-ot annak van viszonylag jó vektorizációs része.
De akármit is csinálsz, nem lesz belőle 5-10 másodperc alatt olyan kép amilyet Te szeretnél (talán 10-15 perc vagy több, attól függően milyen bonyolult a dolog).
Esetlegesen ha van a géphez csatlakoztatva rajz táblád akkor azon keresztül történő újra "digitalizálás" lehet megoldás (bár szerintem ez sem 100 %-os)
Sok sikert.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!