Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Milyen programmal lehet...

Milyen programmal lehet normális fotókat nagyon sokféle effektek megemlékezés?

Figyelt kérdés
Biztos van ilyen program, amivel lehet effekteket használni. Nem a photoshop gagyi effekteket gondolok, hanem egy másik programra, amivel lehet normális, és sokféle effekteket használni. A profik biztosan ezt használják

2019. márc. 5. 19:01
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Igen, nagyvonalakban erre gondoltam.

Nagyon szeretnék jó képeket gyártani, készíteni, mert nagyon régóta foglalkozok számítástechnológiával, :) és remélem megtalálom a legideállisabb választ, reménykedek benne hogy egy gomb segítségével. :) Az milyen program lehet :) talán Photoshop? :)

Ááá de tényleg már 2019-ben szeretném már látni azt a technológiát, amivel képes az ember azt elérni, amit "igértek" a korszakalkotó történetek. Szeretném ha ezt az évet már a legjobb tudásom szerint élhetném, amolyan költőileg ihletett korszakomban, a legjobb kombinációk szerint használhatnám a gépemen. Ez valóban a legegyszerűbb módszerekre irányulna, hiszen ez valahol a lényeg, hogy minél jobban megtudjam valósítani az elképzelésemhez. Ez nem trollkodás, de valaki akkor tud egy programot, vagy letölthető profizmust, bármit, amivel ilyen minimálisan hasonló erősségű képeket tudok elkészíteni? Csak mert tudom, hogy az alap képeket többnyire nem tudom megvalósítani. Az hogy ami nem fényképezőgéppel készült azt hogy a manóba varázsolják elő? Valamit élhetném hogy van az Illusztrátor, amivel 3ds képeket is lehet készíteni. A barátom használta, ő sok ideig tanulta mind a 3programot (PS, Illu., DW) de ő TUD készíteni ilyen típusú, Gyengébb "karakterisztikájú" képeket. Egész profik, de ő is használ valami plusz progit, amivel elkészíti a FRAKTÁLOS vagy milyen képeket.

Na már ez is egy lehetőség!

De azt hittem, sőt néha tudom hogy nála, és néha nálam is olykor okosabb emberek vannak itt, és olyan válaszokat kapok, amiktől káprázatos világot alkotók, és mindenki szereti azt amit csinálok. :)

De még mindig nem tudom, hogy hogy csinálják az alap terveket, ez csak tipp, de nem úgy hogy van egy másik KÉPALKOTÓ program, vagy programrész, és abból tudok táplálkozni.

Amúgy nézem ezeket a filmeket, látom ezeket a jól megkreált (számomra ismeretlen technikával készült*) képeket, és van bennem egy érzés, hogy szeretném én is elérni ezt a színvonalat, láthassák már én is saját eredményeket, mert én élhetném hogy ezek a képek már 2019-ben készültek, és kicsit hiányolom a 2018-as alkotási is.

Ez viszont valóban lehetne az az oldal, ahol valóban jó választ kapok az adott mesterektől, vagy kedves emberektől. Amúgy tényleg van ilyen iskola ahol ezeket a fajta műveket tanítják? Nem feltétlenül állókép, de nem is a Teljes estét betöltő, az5.elem című műalkotás megkreálása. (Milyen jelenetek vannak benne:)? )

Vagy az ultraviola. .. ha már 97-ben ilyen filmeket készítettek, akkor 2019-Ben had lakosság már olyan képeket én is, amik biztos jók lettek, ala mind. :)

* azt se tudom, hogy építettük fel a piramisokat, de amennyit tudok, hogy elkészítették együttes erővel, valami a mai napnál fejlettebb módszerekkel. Atlantisz sem lehetett piti, de az akkori tudósok reinkarnációival, vagy leszármazottjaival szeretnék most is együttesen dolgozni. Koncerteken és stúdióban sikerült valamelyest profi dolgokat elérni, de most ITTHON szeretném próbára tenni a valóban sokoldalú képalkotás világát. Köszi :)

2019. márc. 6. 21:37
 12/23 A kérdező kommentje:
Ott a hatodik versszaknál, volt egy kérdőjel!?!:)
2019. márc. 6. 21:42
 13/23 tabaki ***** válasza:
100%
Messzire rugaszkodnék az igazságtól, ha azt állítanám, hogy követni tudtam a gondolatfutamodat, de megpróbálok annak egy-két értelmezési pontjába belecsimpaszkodni. Először: Nem, nem a Photoshop lesz, ami egy gombnyomásra eléd zúdítja Tündérország kincseit, amelyeket ki tudja, milyen formában és miféle „korszakalkotó történetek” ígértek neked. De még holmi „effekteknek” a nagy semmibe hajigálása sem fog kompozíciót eredményezni. A bemutatott képeket meg kellett tervezni, és jókora munkával kidolgozni. A jelek szerint sejtelmed sincs arról, hogy ez mekkora feladat, úgy tűnik, azt várod, hogy a Photoshop, ha már olyan nagyszerű program, majd egyszerűen összedobja helyetted, amit kitaláltál. Az, hogy egy képszerkesztő jó -- vagy éppenséggel kiváló, mint a PS --, nem azt jelenti, hogy fáradozás nélkül, pikpakk előránt egy műalkotást a kalapból, ha sikeresen eltrafálod a megfelelő menüpontot, hanem azt, hogy módszeresen összeállíthatod benne az általad elképzelt látványt. Ez a gyakorlatban nemegyszer 30-40 különféle módú, csoportokba szervezett, egymásra sokféleképpen ható rétegből álló rendszer felépítését jelenti, amelyek bármelyikén használhatsz általad létrehozott vagy máshonnét beemelt képi elemeket, szűrőket és ecseteket. Ez bonyolult és hosszadalmas tevékenység, tehát a professzionális program használatának jutalma nem a lazsálás, a problémátlan alkotás lesz, hanem a látványos eredmény. Ezek a grafikák nem attól olyan mutatósak, hogy valami fajankók elő tudták pengetni a szoftver árát, hanem attól, hogy a látásmódjuknak és az ismereteiknek köszönhetően ki tudják aknázni a képességeit. Másodszor: Mi az, hogy „hogy a manóba varázsolják oda”, ami nem fénykép? Minden képszerkesztő teli van rajz- és festőeszközökkel, szövegbeírási lehetőségekkel, azt és úgy firkálsz egy üres lapra, amit és ahogyan elképzelted. Te. Nem a program. Harmadszor: Nem értem, hogy mit vívódsz a külső szoftverekkel. Félretéve, hogy történetesen létezik photoshopos fraktál-plugin, hadd legyen már természetes, hogy a legjobb program sem fog neked mindent beépített funkcióként maga előállítani, a pöttyös bikinitől a cicás emojiik. Igen, bizonyos képeket kézenfekvőbb máshonnét beemelni. En passant megemlítem: Lehet, hogy az Illustrator már képes 3D-t is létrehozni, de hogy nem az a fő profilja, az faktum. Elsősorban vektorgrafikára való, és nem mellesleg nagy előnye, hogy ugyanazon programcsalád tagjaként elég jól kommunikál a Photoshoppal. 3D-képeket, illetve a Photoshopban felhasználható 3D-objektumokat érdemesebb valódi modellezőprogrammal létrehozni (ingyenes: Blender, fizetős: Maya, 3D Studio Max, Cinema4D, stb.). Mindez azonban, mint említettem, lehetőség, nem pedig kényszer, mivelhogy a Photoshop is „képalkotó” program. Lehet, hogy nekem egy erdőt, tengert, kalapos nőcit, tervrajzot, rajzfimfigurát, dalszöveget, atommodellt, spirálrugót kényelmesebb letöltenem vagy más programban elkészítenem, de elvi akadálya nincs, hogy te az utolsó rongyos pixelig Photoshopban állítsd elő.
2019. márc. 7. 02:38
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező, az a baj, hogy nagyon ingoványos talajra tévedtél. Igazából amit szeretnél az létezik, de olyan titkos, hogy senki nem fogja neked elárulni hogy hogyan működik vagy hogy honnan szerezheted be.

Méghozzá azért, mert ha megtudnád, akkor te is tudnál egy gombnyomással hollywoodi mozifilmeket készíteni. Azt meg ugye Hollywood nem szeretné.

Szóval neked marad a tanulás.

2019. márc. 7. 03:56
 15/23 A kérdező kommentje:
Szíves örömest megtanulnám :)
2019. márc. 8. 15:21
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
És ki tart vissza?
2019. márc. 8. 15:52
 17/23 A kérdező kommentje:
Ezt szokta apukám is kérdezni...:) igazából csak az tart vissza, hogy hol van ilyen oktatás amin keresztül elsajátíthatom ezeket a tanulmányokat. Esetleg van ilyen Grafikusképző tanfolyam, vagy ilyesmi?
2019. márc. 8. 16:24
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

Google elromlott nálatok?

"Photoshop tanfolyam"

"Photoshop tutorials"

2019. márc. 8. 18:00
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Ha a photoshop gagyi akkor a google is az lesz :)
2019. márc. 8. 18:02
 20/23 tabaki ***** válasza:
100%

A dolog kezd végképp bohózatba fordulni ezzel a „nagyon akarok kreatív lenni, csak valaki mondja meg végre, mit csináljak” féle megközelítéssel. Jó pénzért bizonyára találsz valami tanfolyamot, ahol megtanulhatod az internetről özönnel rád zúduló ismeretek ezredrészét, de szerintem akkor is fordítva ülsz a csacsin. Normális esetben az embert feszegeti egy elképzelés, hogy mit akar megvalósítani, és amikor elakad, hozzátanulja azt a keveset, ami az adott lépéshez még hiányzik. Ehhez képest te meg azt várod, hogy majd megtanítja valaki az egy-két órás próbálgatás után amúgy is nyilvánvaló funkciókat, és attól válik belőled művész. Ha szemléletet akarsz tanulni, azt ne keverd össze a szoftver kezelésével, arra még mindig a hagyományos műfajok a legalkalmasabbak, mint pl. a rajzolás-festés, vagy a fényképezés. A téged leginkább izgató absztrakt kompozíciók nem attól olyan hatásosak, mintha a program kezelését valami bámulatos mértékben kéne ismerni hozzájuk. Megjegyzem, a jellegük vektoros programmal való létrehozásról árulkodik -- ami lehet az Illustrator, de magának a Photoshopnak a vektorgrafikus eszköztára, vagy akár más is --, de ennek elsősorban a kényelmes elkészítés szempontjából van jelentősége. Egyébként viszont leginkább különféle rétegeken elkövetett vonalhúzás, körrajzolás, színezgetés, ilyen-olyan ecsetekkel való pöttyentgetés az egész, csupa olyan dolog, amit a program eredendően az arcodba tol az alapképernyő eszköztárában. Ezeknek a használatán nem sok tanulnivaló van, az egyetlen fontos dolog, hogy mire használod őket, azt meg egy fejtágítón nem tudják neked elmagyarázni, mert a te felelősséged, te vagy az alkotó. Ezenkívül pedig ne felejtsük már el, hogy a világ egyik legjobban dokumentált szoftveréről van szó, az alapoktól a mesterfogásokig olyan mérhetetlen tutorial-dömpinggel, amiben évekre elmerülhetsz akkor is, ha egy árva eredeti gondolatod sem támad közben. Leszel szíves letenni az önsajnálatról, és néhány kirándulást tenni a tananyagban. És persze ráeszmélni, hogy amit a képszerkesztésben nagyvonalúan az „effekt” kategóriába sorolnak, az néha több napos, precíz és rafinált szerkesztgetést jelent. Hogy pontosan mifélét, azt okos emberek részletesen elmagyarázzák -- igaz, hogy többnyire ékes angol nyelven, de szerencsére általában igen bőséges képanyaggal illusztrálva:

[link]

[link]

2019. márc. 8. 20:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!