Miért ilyen bonyolult a linux?
Miért nincs lehetőségem egy kattintással telepíteni linuxban? Mi ez a terminál-mánia?
Próbálok megbarátkozni a linuxal. Szeretném megérteni, miért ér fel egy fejlövéssel, egy tar.gz telepítése? több-több estém fog rámenni, már most látom. Egy egyszerű driver a philips honlapjáról.
Értem, hogy ezt itt így kellett sokáig. De 2019 ben nem lehetne, hogy ne terminálozzunk? Hogy az oprendszer magától feltelepítse, futtassa telepítendőként a cuccot? Ez mikor jön el? Hányadik linuxnál?
Lubuntu is ezer perc alatt bootol, próbáltam.
De újra meg fogom próbálni, mert az a hibaüzenet mindegyiknél ugyanaz.
Szerintem az megoldható.
A scanner, printer drivert nem sikerült telepítenem, mert nem tudok elindítani semmit sem a kicsomagolt cuccok közül.
Zavar az is, hogy a kiterjesztésből el sem lehet dönteni, mi indíítható és mi nem. De tök mindegy, mert semmit sem tudtam elindítani. Nem tudom hogy kell. Pedig itt van a driver a gépemen letöltve...
Fájlból kicsomagolt fájlokat így telepítheted:
+
Telepíteni kellet:
sudo apt install libusb sane-backends xsane cups
Köszönöm!
Feltelepítettem.
De a scannert nem látja a gép. De nem adom fel. :)
scanimage -L
Milyen szöveget ír ki?
Terminálba írd be:
scanimage -L
No scanners were identified. If you were expecting something different,
check that the scanner is plugged in, turned on and detected by the
sane-find-scanner tool (if appropriate). Please read the documentation
which came with this software (README, FAQ, manpages).
Ezt az oldalt nézted már?
Köszönöm szépen a segítséget. Megnéztem ezt az oldalt is, de nem segít.
Szerintem még tovább próbálkozok, ha időm engedi. Nyomtatni már jól nyomtat. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!