Miért ilyen bonyolult a linux?
Miért nincs lehetőségem egy kattintással telepíteni linuxban? Mi ez a terminál-mánia?
Próbálok megbarátkozni a linuxal. Szeretném megérteni, miért ér fel egy fejlövéssel, egy tar.gz telepítése? több-több estém fog rámenni, már most látom. Egy egyszerű driver a philips honlapjáról.
Értem, hogy ezt itt így kellett sokáig. De 2019 ben nem lehetne, hogy ne terminálozzunk? Hogy az oprendszer magától feltelepítse, futtassa telepítendőként a cuccot? Ez mikor jön el? Hányadik linuxnál?
Letöltöttem a drivert. a neve vége (kiterjesztése talán? ) tar.gz.
Mivel tudnám rávenni, hogy elinduljon?
Illetve van erre segédprogram?
Az appközpont keresőjébe beírtam hogy tar vagy hogy tar gz de semmi.
tar -xvzf valami.tar.gz
Így tudod kicsomagolni.
Nézd meg a "readme", vagy "install" vagy hasonló fájlban, miként kell telepíteni, mit kell beírni...
Nem csak hogy agyon bonyolított, de sajnos sosem fogja elérni a Windows minőséget.
Nem rég raktam fel tesóm gépére. Mondom szinte csak nettezik vele, akkor meg minek Windows. Feltoltam a legújabb Ubuntu LTS -t. De valami hányadék volt. Pedig nem egy lehetetlenül szar gép. A Windows 10 gyönyörűen megy rajta (AMD Phenom X4 2,4 Ghz 1 generációs, 4 GB DDR2, Nvidia GT630 1GB VGA). Még a menü is szaggatott rajta. Elindítottam egy sima 480P -s MKV -t, olyan tearing effektet nyomott, hogy a szemem is fájt tőle. Felraktam a zárt nVidia VGA drivert utána még rosszabb volt. Hát bőven van még hova fejlődjön. Nem tudom milyen gép kéne még neki. Maradtam a Windowsnál.
Mate felülettel biztos jó lett volna, vagy XFCE felülettel, de az fapadosabb.
Az Unity meg Gnome eléggé eszi az erőforrásokat. :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!