Miért ilyen bonyolult a linux?
Miért nincs lehetőségem egy kattintással telepíteni linuxban? Mi ez a terminál-mánia?
Próbálok megbarátkozni a linuxal. Szeretném megérteni, miért ér fel egy fejlövéssel, egy tar.gz telepítése? több-több estém fog rámenni, már most látom. Egy egyszerű driver a philips honlapjáról.
Értem, hogy ezt itt így kellett sokáig. De 2019 ben nem lehetne, hogy ne terminálozzunk? Hogy az oprendszer magától feltelepítse, futtassa telepítendőként a cuccot? Ez mikor jön el? Hányadik linuxnál?
Feltelepítettem őket, utánaolvastam mik ezek (sudo apt-get install cups).
De semmi vátozás...
$ apt policy cups
cups:
Telepítve: 2.2.7-1ubuntu2.3
Jelölt: 2.2.7-1ubuntu2.3
Verziótáblázat:
*** 2.2.7-1ubuntu2.3 500
500 [link] bionic-updates/main amd64 Packages
100 /var/lib/dpkg/status
2.2.7-1ubuntu2.2 500
500 [link] bionic-security/main amd64 Packages
2.2.7-1ubuntu2 500
500 [link] bionic/main amd64 Packages
Nem tudom feltelepíteni a Philips honlapjáról letöltött linux drivert. Egyszerűen képtelen vagyok rá.
Ezt tudom feltelepíteni: Aficio SP 1100S/1100SF mert ez eleve felhozza az Elementary OS. Ezzel megy a printer, de a scanner nem.
De!! Nem adom fel. :)
"Xsane alkalmazást root jogokkal indítani"
Telepítve van? Miért akarod rootként indítani?
Igen sikerült telepítenem. Azért, mert nem talál scannert. De úgy állítólag látja a scannert.
Parancssorban is kerestettem, de nem talált. Ha meg "sudo" val kerestettem, megtalálta. Szóval valami ilyesmi miatt...
Grafikus alkalmazásokat akár sudoval is elindíthatod.
Pld: sudo alkalmazasneve
például.
Akkor a scanner,printer drivert nem sikerült telepíteni?
Hányas Elementary os-t használod?
elementary OS 5.0 Juno
Ubuntu 18.04 alapon
64 bit
De csak próbálgatom.
Jobb lenne Ubuntu, de valamiért 3-4 perces boot idővel áll fel. Ubuntu 18, 17, 16, Linux mint is szintúgy. Elképesztő kivárni.
Et egy régi gép 2 Gb memóriával. Windowst már nem bírta, a 3-i megnyitott lap után (böngésző) volt hogy behalt, de legalább is kezelhetetlenné vált.
Szívesen feltenném az Ubit valami egyszerűbb felülettel. Csak ez a frány a Boot idő. Mondjuk írkált hibaüzenetet is, talán arra rá lehetne menni...
Lubuntut próbáltad már?
Arra nem válaszoltál:
A scanner,printer drivert nem sikerült telepíteni?
A nyomtató lista, hogy szerepel esetleg egy képet megtudnál osztani?
Akár ide: vagy google drive-on keresztűl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!