Gamernek fontos a Windows frissítés?
Figyelt kérdés
Van valami hátránya ha nem frissítem le az op rendszert telepítés után? Lesz valami fps vissza esésem vagy akármi problémám?2018. dec. 22. 01:39
11/16 anonim válasza:
Kb. 12 éve használok Windowst napi rendszerességgel, de frissítés még nem okozott gondot a gépemen, viszont ha nem frissítettem olyankor történtek furcsa anomáliák. Szerintem akiknél ekkora gondokat okoztak állítólagosan a frissítések, ott valami más gond lehetett eleve a gépüknél. Lehetséges, hogy eleve nem volt valami stabil a rendszerük, mert normális esetben ilyennek nem volna szabad történnie. Ráadásul Windows 10-en már különösen ajánlott frissen tartani a rendszert, mert a modern appok és az UWP-s címek is már megkövetelik a legújabb rendszer verziót. Anélkül Forzázni se tudnál, ha nem lenne frissítve a rendszered. Illetve az is fontos szempont, hogy a külső támadásoknak is sokkal inkább ki van téve a géped, ha nincs frissítve. Hiába használsz vírusírtót, ha a rendszerfájljaid sérülékenyek.
12/16 anonim válasza:
#11 Még a Micro$oft is el szokta ismerni, hogy magukban a frissítésekben van a hiba, nem pedig az érintett rendszerek a hibásak. Ha más kárt nem is okoznak (ami csak a szerencsének köszönhető), mindenképpen lelassítják a rendszert, ami magában is épp elég nagy baj. A munkahelyi gépemen sajnos nem lehet kikapcsolni a frissítéseket, és érezhetően sokkal lassabb, mint amikor elkezdtem rajta dolgozni, pedig bitang erős gép.
13/16 anonim válasza:
#12 Erre valami forrás esetleg, hogy a Windows frissítések lassítják a gépet? Mert ez így nem több egy személyes elméletnél. Ha ez így lenne nem gondolod, hogy tömegesen nem frissítenének?
14/16 anonim válasza:
Nem tudják, hogy a frissítésektől lassul, vagy nem veszik észre, mert fokozatosan történik. A béka megfőzésének tipikus esete. Személyes tapasztalaton kívül más forrást nem tudok mondani, de árulkodó, hogy az itthoni gépemen, ahol telepítés óta le vannak tiltva a frissítések, most sem lassabb a rendszer, mint szűzen.
15/16 anonim válasza:
#14 Nálam itthon 2 asztali gép és egy laptop van amiken folyamatosan frissítem a rendszert, de én még lassulást emiatt sosem tapasztaltam. Ha lassú a géped, azt elég sok dolog okozhatja. Nem értem miért gondolod, hogy az csakis a frissítések miatt lehet. Akár a vinyó kopása vagy kevés RAM, stb, vagy akár bizonyos vírusírtók is nagyban lassíthatják a rendszert.
16/16 anonim válasza:
Windows 7-em van, mivel nem járok "veszélyes" oldalakra ezért "csak" a Microsoft Security Essentials-t használom vírusirtónak.
Kb 2013-ban telepítettem fel a rendszert, azóta minden frissítést feltelepített ami kijött és semmit sem lassult miattuk a rendszer. Egyszer átklónoztam SSD-re, de azt is kibírta és gond nélkül megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!