Miért fontos a fiamnak, hogy operációs rendszer nélkül legyen megvéve az új gépe?
Diákmunkás pénzből veszi, van egy infós kollégám, akinek leírta milyen dolgokat szeretne bele, ő rakja majd össze neki, de a gyerek ragaszkodik hozzá, hogy neki csakis operációs rendszer nélkül kell. Pedig eredeti Win 10 Pro-t tenne bele 20 ezerért, de ő akkor is azt mondja majd ő itthon felteszi magának a Windows 7 Ultimate-t, ami az előző gépére is telepített.
Tv-ben is meg mindenhol mondják hogy a nem eredeti rendszer abszolút nem biztonságos, és hamarosan a 7-nek le is jár a támogatása.
Miért ragaszkodik annyira a 7-hez? (A laptopján xp-t használ, azt sem akarja lecserélni)
Én a megjelenésekor 98 ezer forintért vettem meg a Win7 Ultimate edition-t. És nagyon elégedett voltam vele. Aztán eljött az az idő, amikor a Microsoft annyira tolta a Win10 reklámját az oprendszeren felugró buborékok formájában, hogy engedtem az erőszaknak, és igénybevettem az ingyenes upgrade-et. Isten látja lelkem próbáltam megszokni, hogy minden teljesen máshol van, mint addig. A Microsoftos legyalulhatatlan, nekem szükségtelen appok gépigényéről és naponta többszöri frissítéséről már nem is beszélek. Fél év múlva legyalultam az egész f o s t, megformáztam a winyót, és felraktam vissza a Win7-et.
Szóval teljesen igazat adok a fiadnak!
Nekem tegnap megint nem működöt semmi a frissítés után, ez a frissítés sz...r.
2018-07 Összesítő frissítés Windows 10 version 1803 x64-alapú rendszerekhez (KB4345421)
Pár hete is ilyent rakott fel, és csak kék halál lett, újba kellet raknom a win10-t, és a HDD-t is 99% lett a teljesítménye a sok újraindulástól. Köszönöm Microf...s miattad kell venni újat nekem is, mit a volt sogimnak, de neki az SSD tette tönkre frissítés után, egy új SSD-t. Remélem az én SSD-m nem megy tönkre hamarosan.
Aki védi a win10-t, az írjon le egy listát miért jó a win10?
1. SSD-vel 5 s alatt betölt a windows 10,
2. nagyobb képernyőnél, pl TV-re kötve a betűméretet optimalizálja, nem lesz homályos a szöveg,
3. Minden illesztőprogramot automatikusan felismer, magam is meglepődtem, amikor csak feltelepítettem a rendszert, és minden illesztőprogram fent volt,
4. Az újabb játékok csak Windows 10-el mennek, nálam AOE1 DEF Ed. GOW4
5. Az ablakok elrendezése egyszerűbb, automatikusan felajánlja neked a rendszer.
Nekem minden frissítés gond nélkül lemegy, az intel ssd-kell viszont gond van win10 esetében. Tegyél fel Win7-et, 1,5 évig használható még :)
/2020. januárig támogatott a Win7, addig nyugodtan használhatja/
Utána is lehet még használni 1-2 évig.Én WinXP-t még lejárat után is kb 1 évig bőven használtam.Semmi baja nem volt.Mellesleg,ha lejár a Windows7 támogatása,akkor sem hiszem,hogy 10-re fogok váltani,átmegyek max Win8.1-re,de nem egyből a lejárat után.
Egyébként van olyan ismerősöm,aki kockulás/gamelés miatt egyik gépén még mai napig XP-t futtat.(Netezésre is alkalmas még,igaz a gépe picit lassú.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!