Miért fontos a fiamnak, hogy operációs rendszer nélkül legyen megvéve az új gépe?
Diákmunkás pénzből veszi, van egy infós kollégám, akinek leírta milyen dolgokat szeretne bele, ő rakja majd össze neki, de a gyerek ragaszkodik hozzá, hogy neki csakis operációs rendszer nélkül kell. Pedig eredeti Win 10 Pro-t tenne bele 20 ezerért, de ő akkor is azt mondja majd ő itthon felteszi magának a Windows 7 Ultimate-t, ami az előző gépére is telepített.
Tv-ben is meg mindenhol mondják hogy a nem eredeti rendszer abszolút nem biztonságos, és hamarosan a 7-nek le is jár a támogatása.
Miért ragaszkodik annyira a 7-hez? (A laptopján xp-t használ, azt sem akarja lecserélni)
Több oka is lehet.
1. Gondolom, nem akar 20 ezret kiadni az rendszerre. Lehet venni egyébként 5-6 ezerért legális Windows kulcsot.
2. Lehet, hogy biztos akar lenni benne, hogy csak az kerül a gépére, amit ő feltesz.
3. A Windows 10-et sokan nem szeretik, én sem. Sok gépen lassabb, mint a Windows 7, az állandó frissítési kényszere borzasztó, a telemetriáról nem is beszélve... ha Windowst kell használnom, akkor én is inkább a 7-et választom.
4. 2020-ig tart a Windows 7 támogatása, addig még sok víz lefolyik a Dunán.
5. Nagyjából semmilyen hátrány nem éri, ha nem aktivált rendszert használ, semmivel sem kevésbé biztonságosabb a "lopott" rendszer, mint az eredeti. Csak nem feltétlen etikus, ráadásul büntetőjogilag sem okés a dolog.
6. Azért az XP-t én már lecserélném, nem támogatott rendszert szerintem nem szabad használni.
Ő egyszerűen hallani sem akar a 10-ről.
Azt mondta zenehallgatásra meg filmezésre még az XP is jó neki, Eset Smart Security 11 az egyetlen legális szoftvere, amit megvett 2 gépre, az neki elég védelem.
Ha rajta múlik még 2030-ban is Windows 7-et fog használni, valamiért nagyon utálja a 10-et (a frissítések végett, mert eddig egyik rendszerét sem frissítette, de ezt muszáj...
Semmivel sem biztonságosabb az eredeti. Mellesleg ahogy írták is, jóval olcsóbban is lehet kapni eredeti kulcsot, én biztos nem fizetnék 20 ezret egy oprendszerre. Ha mégis annyira akarja hogy eredeti legyen, vesz egy kulcsot 3-5 ezer forintért. Ráadásul előre telepített Windows-t én sem szerettem soha, van rajta jópár felesleg mindig.
Hadd használja egyébként a Windows 7-et ha akarja, az ő dolga. Ha nem hiányozna 1-2 kényelmi funkció, és lenne rendes app, meg DX12 akkor nekem is az lenne, maga a rendszer sokkal gyorsabb 7 alatt. Az egyetlen amit utáltam Windows 7 alatt az a Windows Update, rohadt lassú.
Én is így voltam a 8-as szériával, illetve a 10-zel is bő 2 évig, aztán rakattam én is össze egy full új gépet.
A mai hardverek többnyire a Win 10-et szeretik, arra vannak "optimalizálva", illetve a 7-es csak részben támogatja a dx12-t, a 10-es pedig teljes mértékben, játékoknál nem elhanyagolandó.
Egyébként hogy őszinte legyek, én is visszaállnék 7-re, sokszor mondtam már, hogy felteszem, hogy VALÓBAN mennyi "negatív" hatással jár a hetessel szemben, de sosem jutottam el odáig. Csak mert számomra is a legjobb oprendszer a 7-es volt, azzal szinte sosem volt problémám !éveken! keresztül.
Illetve, amikor sulimban is fokozatosan újították a gépeket teremről teremre, úgy ment feljebb a főverzió is (8.1, 10), amikor egy 8.1-es gépet megláttam, mondom ez elé biztos nem fogok leülni, hányinger az egész.
Aztán a 10-et erőltették mindenki arcába, ott valamilyen szinten már-már hozzá tudtam szokni.
Nem hajlandó semmi linuxot használni, na meg aztán "minek cserélné ha működik".
Windows 7-en amikor feltelepíti az első dolga letiltani a frissítéseket.
"Tv-ben is meg mindenhol mondják hogy a nem eredeti rendszer abszolút nem biztonságos"
Szimplán hülyeség. Csak az Alsa reklámfogása.
Én is utálom a win10-t.
1 honnapja ezelőtt a nagybátyám gépét teljesen tönkretette a win10 frissítése, csak egyfolytában újra indult kék halál. Nekem meg hétvégén volt ez, sose volt még ilyen bajom a gépemmel. Unokaöcsém is utálja a win10-t, azt mondta nekem hogy az apja új SSD-t teljesen kinyírta a win10 frissítése, halódtam róla a HDD-t is néha kinyírja. Az a lényeg a Microsoft-nak hogy vegyünk újakat, és letörli a lopott programokat, játékokat, filmeket, és most már elkezdte letörölni az illegálisan használt win10-s aktiválókat is.
Ez a win10 mindig rosszabb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!