Mi okozhatja a video_tdl_failure (nvlddmkm. sys) és video_sceduler_internal_error kékhalált?
Egy éve vettem egy Asus ROG GL553VD laptopot. Ez januárban ki lett egészítve egy 275GB M.2 SSD-vel, és erre akkor feltelepítettem az eredeti windows 10-emet. Minden jól ment az első windows update-ig. Ekkor minden induláskor a CPU felpörgött 100%-ra, és rövidesen leállt. A rendszer visszaállítás nem működött, de egy BIOS update megoldotta a problémámat. Azóta viszont véletlenszerűen (néha naponta 2x, van hogy hetekig nem) általában magas GPU használat megszűnésekor video_tdl_failure (nvlddmkm.sys) vagy video_sceduler_internal_error kékhalált kap a gépem. Rengeteg dolgot próbáltam már mint a drivereket újraraktam/frissítettem, mégegy BIOS update, hardware check konzolban (minden ok elvileg), stb...
Megpróbáltam kikapcsolni az integrált intel GPU-t, de valamiért ha nincs szükség a nagy GPU-ra, inkább renderel a gép CPU-val ilyenkor. (Ezt azért csináltam, mert olvastam róla hogy talán nem vált vissza megfelelően a másik kártyára)
így nem maradt több ötletem. Ez fél éve történik folyamatosan, a gép egyébként jól fut. Sajnos nehéz ellenőrizni hogy a hiba egy próba után fennáll-e, mivel csak néha jelentkezik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!