Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Milyen operációs rendszert...

Milyen operációs rendszert ajánlanátok a következő setupra?

Figyelt kérdés

Dell E4310.

8giga ddr3

i5 M520 2.40 Ghz.

Használtam vettem a laptopot.

Jelenleg egy Win7 van rajta, csekkoltam a széria számát de a Microsoft honlapjára beírva nincs találat, tehát nem eredeti. Mindenképp szeretném újratelepíteni mert időszakonként a Win intéző összeomlik és csak a restart segít.

2 lehetőséget látok magam előtt.

Felteszke egy torrentről szerzett tört oprendszert. Ennek annyira nem vagyok a híve már csak azért sem mert érzékeny adatokat tárolok a laposon.

2. lehetőség, hogy linuxot telepítek fel. Mit gondoltok ezekről a lehetőségekről? Linux esetében milyen verzió ajánlott?

A gépet kizárólag szövegszerkesztésre, böngészésre, tanulásra használom. Néha videó és képszerkesztésre.

2018. jún. 23. 15:48
 1/9 anonim ***** válasza:
82%
Ezekre a feladatokra jó lesz a Linux, akár Ubuntu, akár Linux Mint. Amelyik szimpatikus.
2018. jún. 23. 16:44
 2/9 A kérdező kommentje:
Eredeti officem van illetve kaspersky licence. Menni fog a linuxal?
2018. jún. 23. 17:23
 3/9 A kérdező kommentje:
Illetve a másik, hogy kell telepítenem valamilyen drivert vagy felismer majd mindent?
2018. jún. 23. 17:24
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Office nem fog menni, Kaspersky nem kell, drivereket fel fogja telepíteni.
2018. jún. 24. 00:28
 5/9 anonim ***** válasza:

Office-nak ott az online MS office vagy a Libre office.

A driverekkel nem kell bajlódni alapból menni fog minden.

A család jól elvan évek óta a linuxszal hasonló felhasználás mellett és nem panaszkodnak, hogy vírusos lesz, meg hogy összeomlik és hasonlók.

2018. jún. 24. 13:41
 6/9 Tom Benko ***** válasza:
Attól függ, mennyi buherára van igényed, Ubuntutól a Minten, Manjaron át az Arch, Gentoo vagy LFS végig bármi lehet. Office-nak ott a LibreOffice, azzal nem kell foglalkozz. A driverek jól fel szoktak menni, nagyon rikta, hogy szőrözni kell valamelyikkel.
2018. jún. 25. 00:22
 7/9 Alain Delon ***** válasza:
openSUSE KDE-vel.
2018. jún. 26. 08:03
 8/9 anonim ***** válasza:

Na megjöttek a Linuxosok :)

Én Debiant használok pár éve, meg vagyok vele elégedve, sokkal jobban, mint bármilyen másik rendszerrel. Közben egy darabig volt fenn Slackware, Suse, és Ubuntu is, de mindig visszakerült a Debian. Jó szívvel tudom ajánlani, ha nyitott vagy és türelmes.

De állítólag a Linux Mint és a Manjaro felhasználóbarátabb rendszerek, érdemes lenne kipróbálni ezeket is.

2018. jún. 26. 09:43
 9/9 anonim ***** válasza:

Linux esetén szerintem nem a gép lesz a fő tényező döntéskor (ezen kb. bármelyik népszerű disztró elfut), hanem hogy te melyiket találod barátságosnak. A Linux Mintre +1 szavazat, de legjobb, ha kipróbálsz párat, és eldöntöd.

Egyet ne feledj: A Linux (disztrók) nem pót-Windows vagy "másik" Windows, nem madaras-teszkó, hanem egy (ill. több) önálló operációs rendszer. Biztos lesznek újdonságok, szokatlan dolgok benne, de ha érdekel és türelmes vagy megtanulni, akkor azt meghálálja.

2018. jún. 27. 19:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!