Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Megéri Win 7 Ultimateről Win...

Megéri Win 7 Ultimateről Win 10 Enterprisera váltani?

Figyelt kérdés

Baj van az oprendszeremmel, és le akarom cserélni. Most Win 7 Ultimate van, és az a kérdés, hogy maradjon-e, vagy telepítsek inkább újabbat. Nagyon szeretem a Win 7 Ultimatet, de a Win 10 is jól hangzik, csak sokmindent nem tudok róla.

Lenne értelme?

2018. máj. 11. 22:52
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
VirtualBox megy a Homeon?
2018. máj. 12. 15:48
 12/21 MolotovPunk ***** válasza:

Stabilitásban még mindig a Windows 7 a jobb.Én egyelőre a helyedben maradnék még a hetesnél.Maximum újra húznám azt.

Windows 10 frissítéseinél akadnak még gyakran kisebb,nagyobb hibák...Tapasztalatból írom.

2018. máj. 14. 15:40
 13/21 anonim ***** válasza:

Ahogy elhangzott, a vállalati verziók plusz funkcióit nem tudod egy egygépes környezetben használni, még ha akarnád sem, kell hozzá egy Windows Server. Ezért felesleges. Otthonra a Pro akkor hasznos (csak pár példa), ha szeretnél távoli asztallal hozzáférni, vagy ha használod a BitLocker-t, vagy szeretnél más nyelvi csomagokat telepíteni (ez nem tudom, megy-e már a Home-ban).

Ha a Win7 megfelel, egyelőre nem kötelező váltani 10-re (bár szerintem is érdemes, messze használhatóbb - ha a frissítések éppen teszik taccsra, mint a 7-es), de akár ré is lehetsz kényszerülve, ha mondjuk szeretnél Win10/XBox PlayAnywhere játékokkal játszani, amihez DX12 kell, és az csak Win10 alatt működik.

A VirtualBox amúgy megy Home alatt is, persze.

2018. máj. 14. 17:15
 14/21 A kérdező kommentje:

Mostmár tényleg össze vagyok zavarodva.

Feltelepítettem a Pro-t tegnap, gondoltam, középút, kikapcsolom benne, amit nem fogok használni.

2018. máj. 14. 17:47
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Win10-em van, 6 évnyi Win7 után. EGYÁLTALÁN ne válts, ha csak nem új gépet veszel, amin az van alapból. Akkor semmi baj vele, de idő megszokni. Jelenleg is arról írok.
2018. máj. 14. 21:20
 16/21 anonim ***** válasza:

A Windows 7 már kezd kimenni a "divatból". Már újdonságok nem érkeznek rá, csak biztonsági frissítések. Egyre többen használnak már 10-et. Win7 is kezd arra térni mint az XP. Egyre kevesebb alkalmazás épül 7-re pl. DX12-es játékokkal már nem találkozol a 7-el. Újabb gépek (pl. újabb procik, videókártyák) már nem támogatják a 7-et. Tehát válasz egyértelmű.

Win10 Enterprise az nem neked való. Az nagyobb vállalatoknak készült. Másrészt, ha kijön nagyobb frissítés nem tudsz rá frissíteni, mert azt írja meg kell vásárolnod a legújabbat. Érted. Win10-et kitapasztalod. Sokkal felhasználóbarátabb mint a 7 véleményem szerint.

Bár én mostanában Linuxot használok, én azzal megvagyok elégedve.

2018. máj. 14. 21:46
 17/21 anonim ***** válasza:

És Home vagy Pro verziót használd.

Azt elfelejtettem írni, hogy ezzel a 1803-as frissítéssel vigyázz, mert az egy katasztrófa update. Inkább várj még egy kicsit, hogy javítanak rajta.

#Utolsó

2018. máj. 14. 21:47
 18/21 A kérdező kommentje:

Az a #*%@!!!!!

Frissítettem 1511-ről 1709-re, mire leformázta a (remélem CSAK a) C: meghajtót........

Windows.old mappában csak üres mappák vannak........

Összes kép, projekt, szöveg, táblázat eltűnt.....

Minden ami fontos nincs már

#%*@&&@*#!!!!!

2018. máj. 14. 23:59
 19/21 anonim ***** válasza:
A frissítéseket ki kell kapcsolni, mert több kárt okoznak, mint amennyi ellen megvédenek. Win10 alatt elég trükkös, de meg lehet csinálni.
2018. máj. 15. 07:20
 20/21 A kérdező kommentje:

Kalandos lesz.........

Törölt fájlokat valahogy vissza lehet keresni?

2018. máj. 15. 11:44
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!