Megéri Win 7 Ultimateről Win 10 Enterprisera váltani?
Baj van az oprendszeremmel, és le akarom cserélni. Most Win 7 Ultimate van, és az a kérdés, hogy maradjon-e, vagy telepítsek inkább újabbat. Nagyon szeretem a Win 7 Ultimatet, de a Win 10 is jól hangzik, csak sokmindent nem tudok róla.
Lenne értelme?

Stabilitásban még mindig a Windows 7 a jobb.Én egyelőre a helyedben maradnék még a hetesnél.Maximum újra húznám azt.
Windows 10 frissítéseinél akadnak még gyakran kisebb,nagyobb hibák...Tapasztalatból írom.

Ahogy elhangzott, a vállalati verziók plusz funkcióit nem tudod egy egygépes környezetben használni, még ha akarnád sem, kell hozzá egy Windows Server. Ezért felesleges. Otthonra a Pro akkor hasznos (csak pár példa), ha szeretnél távoli asztallal hozzáférni, vagy ha használod a BitLocker-t, vagy szeretnél más nyelvi csomagokat telepíteni (ez nem tudom, megy-e már a Home-ban).
Ha a Win7 megfelel, egyelőre nem kötelező váltani 10-re (bár szerintem is érdemes, messze használhatóbb - ha a frissítések éppen teszik taccsra, mint a 7-es), de akár ré is lehetsz kényszerülve, ha mondjuk szeretnél Win10/XBox PlayAnywhere játékokkal játszani, amihez DX12 kell, és az csak Win10 alatt működik.
A VirtualBox amúgy megy Home alatt is, persze.
Mostmár tényleg össze vagyok zavarodva.
Feltelepítettem a Pro-t tegnap, gondoltam, középút, kikapcsolom benne, amit nem fogok használni.

A Windows 7 már kezd kimenni a "divatból". Már újdonságok nem érkeznek rá, csak biztonsági frissítések. Egyre többen használnak már 10-et. Win7 is kezd arra térni mint az XP. Egyre kevesebb alkalmazás épül 7-re pl. DX12-es játékokkal már nem találkozol a 7-el. Újabb gépek (pl. újabb procik, videókártyák) már nem támogatják a 7-et. Tehát válasz egyértelmű.
Win10 Enterprise az nem neked való. Az nagyobb vállalatoknak készült. Másrészt, ha kijön nagyobb frissítés nem tudsz rá frissíteni, mert azt írja meg kell vásárolnod a legújabbat. Érted. Win10-et kitapasztalod. Sokkal felhasználóbarátabb mint a 7 véleményem szerint.
Bár én mostanában Linuxot használok, én azzal megvagyok elégedve.

És Home vagy Pro verziót használd.
Azt elfelejtettem írni, hogy ezzel a 1803-as frissítéssel vigyázz, mert az egy katasztrófa update. Inkább várj még egy kicsit, hogy javítanak rajta.
#Utolsó
Az a #*%@!!!!!
Frissítettem 1511-ről 1709-re, mire leformázta a (remélem CSAK a) C: meghajtót........
Windows.old mappában csak üres mappák vannak........
Összes kép, projekt, szöveg, táblázat eltűnt.....
Minden ami fontos nincs már
#%*@&&@*#!!!!!

Kalandos lesz.........
Törölt fájlokat valahogy vissza lehet keresni?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!