Megéri Win 7 Ultimateről Win 10 Enterprisera váltani?
Baj van az oprendszeremmel, és le akarom cserélni. Most Win 7 Ultimate van, és az a kérdés, hogy maradjon-e, vagy telepítsek inkább újabbat. Nagyon szeretem a Win 7 Ultimatet, de a Win 10 is jól hangzik, csak sokmindent nem tudok róla.
Lenne értelme?
Alapvetően otthoni használatra mind az Ultimate mind az Enterprise verzió felesleges.
Ha váltasz akkor Home vagy Professional verzióra válts.
..."jól hangzik"...
Home verzió bőven elég.
Sose fogom megérteni, mit jelent, hogy felesleges. Legyen akkor 3.11, vagy 98.
Azért kérdezem, mert már nem sok 7-essel találkozok.
Amúgy mi tud felesleges lenni egy oprendszerben? Mindenben van olyan dolog, amit nem használok.
"Sose fogom megérteni, mit jelent, hogy felesleges."
Az, hogy olyan szolgáltatások vannak benne, amelyeket egy átlag otthoni felhasználó nem használ ki, de csak a tárhelyet/processzoridőt/memóriát foglalja feleslegesen.
Mintha bevásárolni tankkal mennél a közeli kisboltba.
"Legyen akkor 3.11, vagy 98."
Azoknak már nincs terméktámogatása, elavultak.
#4: Ó, te drága, naiv gyermek! Látom, soha életedben nem használtál Windows ME-t, vagy NT 5.0-t. :)
A kérdezőnek: ha elég erős a géped, eredeti a Windowsod, és rendesen karban van tartva, akkor minden idők legjobb kiadása a Win10. Higgy nekem, az 1.03 (1987) óta használom őket. A fikázók többsége egy hulladék gépre telepíti fel a lopott Win10-et, persze rá az előző verzióra, mert a tiszta telepítés az b*zis. Nálam négy gépen van fent a Windows 10, és amióta feltelepítettem őket (két éve), hozzájuk sem kellett nyúlni. Amióta a cégemnél Win10-re váltottunk, a rendszergazdának alig van munkája.
Intel Core i5-4690K CPU és 16GB RAM van nekem.
Értem így már a dolgot.
A Win 10 Pro jobb választás?
"A Win 10 Pro jobb választás?"
Vállalati gépen - amit Active Directory domainbe jelentkeztetnek be, használják a BranchCache-t, a Bitlocker-t, DirectAccess szervert, a Csoportházirend-del kordában tartják a felhasználókat - biztosan jobb. De otthoni célra felesleges.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!