Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Miért kell a Windows-t 2-3...

Miért kell a Windows-t 2-3 havonta újratelepítenem a gépemen fagyás miatt?

Figyelt kérdés

Nem értem, több ismerősnek is én tartom karban a gépét rendszeres szoftveresen és hardware-esen is, az övéké mégis évekig bírja, van akinek még 2012-ben tettem fel a win7-et és azóta is olyan mint ha tegnap tettem volna fel.

Kb 2 hónap elteltével elkezd fagyni a rendszer, vagy ha a rendszer nem is akkor az Üdvözöljük feliratnál időzik rengeteget. A karbantartó és biztonsági programjaim is ugyan azok mint a fent említett ismerősömnél ( CCleaner, Piriform Defraggler, ESET Smart Security ) Volt már több gépem is de mindegyiknél ugyan ez volt a probléma, Win XP-től a Win10-ig. Portalanítani havonta egyszer, vagy ha igényli sűrűbben szoktam, újrapasztázni meg évente egyszer. Köztem és mások közt max annyi a különbség hogy például a fent említett ismerősöm heti max 5-10 órát használja a gépét, még én napi átlag 12-15 órát.

2018. ápr. 27. 06:59
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Ott valami más gáz van!

Amúgy pasztázni sem kell évente, elég egyszer TISZTESSÉGESEN megcsinálni, és amig nem kell megbontani úgymaradhat.

Én elkezdeném alaposan végignézni az alkatrészeket, leteszteni a ramokat meg a diszket.

Napi 10-15 órát az én gépem is szokott menni. Egyelőre 2 éve, akkor volt alaplap-proci fejlesztés miatt újratelepítve.

De volt olyan vasam is, ami 1700 nap (!) futás után áramszünet miatt állt le.

2018. ápr. 27. 08:28
 2/13 A kérdező kommentje:

Pentium 2-es volt az első gépünk valamikor 2002-2004 környékén, azóta volt egy pentium 3, majd két újabb asztali egy tesómnak és egy nekem ( ezeken már a gta4 is futott szaggatás nélkül ) aztán ezek mikor elromlottak úgy döntöttünk hogy nem cserélünk bennük alaplapot és tápegységet hanem vettünk laptopokat egyet 2011-ben másikat 2013-ban. A 2011-es még mindig jó, bár már csak akkor kapcsol be amikor ő akar. A 2011-esnek meg szó szerint darabokra hullott a burkolata magától, és kicsivel később egy véletlen baleset miatt amit én okoztam elromlott. Most két hónapja vettem egy lenovot ez nem tudom hogy hogy bírja, mert egy hónap után egy frissítés telepítése után teljesen megbolondult ( ugyanakkor ugyanúgy a fentebb említett 2011-es gép is szóval az tuti nem a mi hibánkból ) akkor újraraktam egy régebbi telepítővel és azóta nem tökéletesen de tűrhetően megy.

Én azt a tényt is elfogadom hogy ha esetleg én okozom a hibát, de legalább csak jönnék már rá hogy mivel...

2018. ápr. 27. 08:49
 3/13 A kérdező kommentje:
Bocsi, az lemaradt hogy ezeknél a gépeknél is megvolt az a 2-3 hónapos limitek
2018. ápr. 27. 08:50
 4/13 anonim ***** válasza:
Meg kell változtatnod a felhasználási szokásaidat, mert nem magától esik szét a Windows
2018. ápr. 27. 09:14
 5/13 anonim ***** válasza:
Nem rakst fel valami progit ami mindegyiken fent volt?
2018. ápr. 27. 09:16
 6/13 P.O.C. ***** válasza:

Lehet számodra irreleváns, de ezért megemlítem, hogy nem mindíg a Windowsba kell keresni a hibát.

Nekem az előző konfigom Intel Core 2 Duo volt, Asus P5K alaplappal. Az csinált olyat, hogy kifagyott a Windows XP boot logójánál. Illetve nem fagyott ki teljesen, mert 5-6 perc múlva tovább indult, utána semmi gond ne volt. De idegesített, hogy minden boot -olás -ra legalább ennyit kell várni. Mindent kipróbáltam, az idő alatt másik táp, másik vinyó stb. Egyszer felmentem az Asus honlapjára, akkor látom, hogy direkt erre a hibára adtak ki új BIOS -t. A részletezésbe leírták, hogy akkor fordul ilyen elő, ha túl sok USB eszköz van csatlakoztatva. És tényleg mert legalább 5 db volt egér, bill, scanner, nyomtató, szünetmentes, néha 1-2 bent hagyott pen drive, blutooth adapter. Felraktam az új BIOS -t és megszűnt a hiba.

Gyagyran javítanak mindenféle idegesítő bug -ot amúgy, BIOS frissítéssel, ami nem mindenkinek jön elő ezért nagyon sokáig rejtve marad. Minden helyzetet ők sem tudnak letesztelni.

2018. ápr. 27. 10:16
 7/13 A kérdező kommentje:

Ez bennem is bennem van hogy nem a windows a ludas, hisz ugyan azzal a telepítővel tettem fel ennek a fent említett ismerősnek, és aktiválni is ugyan azzal aktiváltam. Annyi a különbség hogy ő utorrentet nem használ, egyébként minden más ugyan programot használ ő is amit én is.

Szóval ezeket a szoftvereket használjuk itthon minden gépen és az ismerősöm gépén is fentvannak:

CCleaner ( kb hetente futtatom )

Piriform Defraggler ( kb hetente-kéthetente futtatom )

Eset Smart Security

K-Lite Codec Pack

Google Chrome

Winrar

Total Commander

uTorrent

Internet Download Manager

Daemon Tools

Winamp

MS Office

Open Office

2018. ápr. 27. 11:00
 8/13 anonim ***** válasza:
Majdnem ugyanaz, mint az én lassan öt éves gépemen(Lenovo), a Windows7 is ugyanaz rajta. Ennek ellenére nem fagy le, nem kap kékhalált se. Az Eset Smart Securityt cseréld le a legújabb Eset Internet Security11-re, de tiszta telepítéssel. Törlés, takarítás, telepítés. Ha fizetős, megvetted egy évre a licenszkódot, attól kezdve nem lesz gondod, hacsak nem hardveres a hiba.
2018. ápr. 27. 20:24
 9/13 anonim ***** válasza:
a vírusirtót szed le mert az nem kell !!! Én sem használok vírus irtót már 4 éve. meg még ne használd ezt a szutykot (Internet Download Manager) ! és ha majd megint ujra húzod a gépet akkor majd innen töltsdle a programokat (ninite.com)
2018. ápr. 28. 23:48
 10/13 anonim ***** válasza:
A Windows7-hez kell az erős, teljeskörű védelem! Minden létező és nem létező zsarolóvírus, trójai stb. ezt a régebbi rendszert támadja. Akinek az a hobbija, hogy minden adata vesszen el, aki imádja a spamokat és a zárolt gépet, szeret állandóan újratelepiteni, nosza, ne telepítsen vírusirtót. Ezt még az XP előtti időkben vígan megtehette, ma már nem. A Windows10 megint más, arra egészen más Defender készült. De biztos, ami biztos, havonta ott is lefuttatom az Eset online scannert.
2018. ápr. 29. 11:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!