Windows 10-ből hogyan lehet a rendszergazda felügyeletet teljesen kiiktatni, hogy a műveletekhez ne kérjen jogosultságot?
Elhiszem, hogy zavaró, de nem véletlenül van ez így, és jól is van ez így.
A rendszer legnagyobb sebezhetősége ugyanis a felhasználó, ezért jó, ha minden olyan szituációban, ami a rendszer valamilyen mértékű módosítását eredményezi, vagy egy program felhasználói módnál szélesebb körű jogosultságokat kér, megerősítést kér a felhasználótól.
Régebben én is kikapcsolgattam az UAC-ot (Control panel -> User Accounts -> User Account Control Settings -> Never Notify, hogy válaszoljak is), de egy alkalommal volt olyan eset, hogy észervétlenül megfertőzte a gépemet egy vírus. Az eset tanulsága az, hogy a hülye alapvetően én voltam: elindítottam egy kétes forrásból származó programot, s mivel az UAC nem szólt, hogy ezt én biztosan akarom, meg is fertőzte a gépemet.
Azt javaslom, a saját érdekedben, hogy bármennyire is zavaró, ne kapcsold ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!