Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Windows 10-ből hogyan lehet a...

Pernye kérdése:

Windows 10-ből hogyan lehet a rendszergazda felügyeletet teljesen kiiktatni, hogy a műveletekhez ne kérjen jogosultságot?

Figyelt kérdés
A bejelentkezésnél a Windows nem kér semmilyen jelszót, és csak egy felhasználói fiók van beállítva. Bizonyos műveleteknél (pl.program mappákkal kapcsolatos műveletek, letöltések esetén) azonban csak akkor hajtja végre a parancsot, ha a "Folytatás rendszergazdaként" gombra kattintok, és ez nagyon zavaró.
2017. dec. 11. 13:20
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Elhiszem, hogy zavaró, de nem véletlenül van ez így, és jól is van ez így.

A rendszer legnagyobb sebezhetősége ugyanis a felhasználó, ezért jó, ha minden olyan szituációban, ami a rendszer valamilyen mértékű módosítását eredményezi, vagy egy program felhasználói módnál szélesebb körű jogosultságokat kér, megerősítést kér a felhasználótól.

Régebben én is kikapcsolgattam az UAC-ot (Control panel -> User Accounts -> User Account Control Settings -> Never Notify, hogy válaszoljak is), de egy alkalommal volt olyan eset, hogy észervétlenül megfertőzte a gépemet egy vírus. Az eset tanulsága az, hogy a hülye alapvetően én voltam: elindítottam egy kétes forrásból származó programot, s mivel az UAC nem szólt, hogy ezt én biztosan akarom, meg is fertőzte a gépemet.

Azt javaslom, a saját érdekedben, hogy bármennyire is zavaró, ne kapcsold ki.

2017. dec. 11. 13:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!