Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Valaki el tudná magyarázni...

Valaki el tudná magyarázni egyszerűen, hogy működik a csomagkezelés Linux rendszerek alatt?

Figyelt kérdés

Kezdő Linuxos vagyok ( Ubuntu 16.04 )

A Windows után furcsa áttérni erre a package-s rendszerre.

Ami fura nekem : Egy szoftver több package-re osztva is lehet, ha jól értelmezem. Emiatt nekem nagyon átttekinthetetlen az egész. Hogy lehet egyszerűen megnézni a telepített programok listáját, méretét, stb...

A telepítéssel még nincs gondom, de hogy lehet egyszerűen uninstallolni valamit?

Meg ami még fura: Az Ubuntu Software-ben nem látom az Installed fül alatt pl. a QT Designert és az Eclipse-t, de mindkettő elindul, ha megnyitom. Illetve az Eclipse nem hajlandó megjelenni, ha rákeresek az asztalon, csak ha a mappájából indítom.

Eddig tetszik a linux, és át akarok térni, de nekem ez a csomagos rendszer nagyon áttekinthetetlen.

Bármilyen segítség jöhet!

2017. nov. 1. 00:22
1 2
 11/11 Pipas Pisti ***** válasza:
100%
Ha van kedved, és egy jó csomagkezelőt szeretnél, akkor próbáld ki az aptitude-t. Az első trauma (elsőre elég fura és bonyolult a kinézete) után megszereti az ember, mert a synaptic-nál többet tud, és ha probléma van a függőségekkel (elő szokott fordulni) akkor javasol több megoldást is. Az alapparaméterei (update, upgrade stb.) azonosak az apt-get-ével, így ha azt szeretted meg így sem lesz idegen.
2017. nov. 8. 18:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!