Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Windowsról Linuxra átállónak...

Windowsról Linuxra átállónak milyen rendszert ajánlanál amely működik 2,5 GB RAM-mal rendelkező gépen is?

Figyelt kérdés
A könnyű használhatóság és a könnyebb átállás lenne a lényeg. Emberünk Windows 7-eshez volt szokva de mivel nem fizetne más windows rendszert disszidálna Linuxra.

2017. júl. 3. 12:27
1 2 3
 21/22 Alain Delon ***** válasza:

Tom Benko: Akkor fussunk neki mégegyszer: Az össz cakk-pakk memóriahasználat ~560-580 MiB induláskor, amiben benne vannak az automatikusan induló programok is (Ezt a KSysMonitor mutatja. Azt nem értem, hogy a HTop miért mutat egy kb. 100-assal többet, de ez más kérdés.).

Egyébként mi a 3.5, ami etalon nálad?

2017. júl. 9. 08:34
 22/22 Tom Benko ***** válasza:

@Alain Delon: Az, hogy az egyes rendszermonitorok mit hova számolnak, változó. A htop jó eséllyel hozzácsapja a memóriapuffert is, vagy a még nem felszabadított területet. Én leginkább a free alapján szoktam nézni, az kategóriánként mutatja.

A 3.5 stabilitásban, egységességben, dizájnban számomra verhetetlen. A KDE4 már ezt nem tudta hozni, főleg a megjelenés volt nekem kevéssé tetsző (nem, nem a témák, mielőtt bárki azzal jönne), a Plasma5 viszont amikor legutoljára próbáltam, annyira volt instabil, hogy úgy egy hónap kínlódás után muszáj voltam feladni. Beállításokat felejtett el, időnként spontán leállt, eltűnt a kurzor, kikapcsolta az egeret, kutyulta a szín és témabeállításokat.

2017. júl. 11. 09:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!