Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Windowsról Linuxra átállónak...

Windowsról Linuxra átállónak milyen rendszert ajánlanál amely működik 2,5 GB RAM-mal rendelkező gépen is?

Figyelt kérdés
A könnyű használhatóság és a könnyebb átállás lenne a lényeg. Emberünk Windows 7-eshez volt szokva de mivel nem fizetne más windows rendszert disszidálna Linuxra.

2017. júl. 3. 12:27
1 2 3
 11/22 Alain Delon ***** válasza:
openSUSE. Amúgy 2,5 GB RAM-mal az összes Linux disztró hasít.
2017. júl. 4. 21:04
 12/22 Tom Benko ***** válasza:
55%
ArchLinux. Csak hogy minél hamarabb elhagyd az összes rossz beidegződést. Alapkiépítésben olyan 256M RAM kell neki, XFCE esetén akár 768 is lehet. KDE-vel lehet, hogy eljut az 1-1,5G-ig is. Viszont a visítós rész inkább a browser/flash/javascript, nekik bőven kell hagyni helyet.
2017. júl. 4. 22:35
 13/22 anonim ***** válasza:

"ArchLinux. Csak hogy minél hamarabb elhagyd az összes rossz beidegződést"

Pl. Debian-on milyen rossz beidegződésekre gondolsz? (Tegyük fel, hogy az "összes" csak költői túlzás volt.)

2017. júl. 5. 07:58
 14/22 anonim ***** válasza:
ArchLinuxot azért nagyon nem ajánlanám kezdőknek. Már a telepítésnél elakadna szerencsétlen!
2017. júl. 5. 08:04
 15/22 Alain Delon ***** válasza:
53%
Hogy eloszlassam a KDE-ről a mítoszokat, az openSUSE Plasma5-tel (ez a korábbi KDE új neve) és néhány automatikusan induló programmal induláskor 540 MB RAM-ot és 40 MB lapozási memóriát használ. Nem tudom, honnan szedik ezeket a meséket a KDE/Plasma5-ről, hogy egyenesen gigákat zabál. A szolgáltatásokban viszont, amiket nyújt a KDE/Plasma5, verhetetlen. Nem véletlen tértek át KDE-t ellenző ismerőseim is egy idő után KDE-re.
2017. júl. 5. 20:54
 16/22 anonim ***** válasza:

Én régebben Gnome-fan voltam. De amikor az Ubuntu áttért Unity-re, én is váltottam... Mint KDE-re.

Most már csak KDE kell, mert sem a Unity, sem a Gnome3 nem tetszik. Talán a Cinnamonnal még kiegyeznék.

2017. júl. 6. 09:53
 17/22 anonim ***** válasza:

"openSUSE Plasma5-tel (ez a korábbi KDE új neve) és néhány automatikusan induló programmal induláskor 540 MB RAM-ot és 40 MB lapozási memóriát használ"

Az nem is olyan rossz, de:

Linux Mint 18 + MATE

2 GB RAM-mal indulás után ~15% memória használat.

:)

2017. júl. 6. 10:20
 18/22 Tom Benko ***** válasza:
@13: Nem a Debianos, hanem a wines. Sajnos a Deb is hajlamos időnként erősen az ember segge alá nyúlni, aztán jön a "reinstall után sem működik" szopóág és társai.
2017. júl. 9. 01:26
 19/22 Tom Benko ***** válasza:
@14: Nem biztos az.
2017. júl. 9. 01:27
 20/22 Tom Benko ***** válasza:
@Alain Delon: Ne hagyd le a rendszer alapigényét sem. Valamint azért az alapjáraton 540M elég gyorsan fel tud hízni. Nem akarom lehúzni a KDE-t, bár nálam akkor is a 3.5 az etalon.
2017. júl. 9. 01:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!