Windows 10 új frissítése az alábbi hibát dobja, miért nem bootol be utána? [KÉP]
Ezt a képet dobja ha az alábbi frissítőt használom.
ez a telepítő frissítő M$ oldalán Windows10Upgrade9194
Szerettem volna leszedni az alkotói frissítést, és telepíteni, de előkészítés és újraindítás után nem találja meg az SSD-t amin a win 10 van. Amúgy van a gépben egy HDD és azon van az eredeti BOOT manager és UEFI ami nem tudom mi.
A frissítő letölt mindent rendben, előkészít, majd amikor újraindítom akkor a fenti képet dobja. Ja és onnantól nem tudok visszabootolni a Windowsba, csak ha valahogy a BIOS-b belépek és kilépek.
A BIOS-ba az alábbi boot option van.
A HDD az eredeti HDD, de nem azon van telepítve a Windows 10 hanem egy SSD-re ami nem látszik a BIOS-ban.
A boot managerben amúgy két kötet van és az SSD van ott beállítva, hogy arról bootoljon, de valamiért a másik kötet is tartalmaz egy Windows 10 indítót, de windows nincs rajta.
Mi a megoldás, főleg, hogy a frissítés feltelepüljön és ne tegye tönkre a gépet.
(a húzd újra, meg a minek használsz windowst, várd meg a win update frissítéssel kíméljetek. köszi)
Ez a partíció kiosztás.
A "D:" a merevlemez, azon van minden ami az SSD-n kéne. Át ehet klónozni?
MEgoldódott egy EFI partíció létrehozásávl a C meghajtón és a boot sorrendet átállítva a BIOS-ban.
Na de, most meg látszólag 2mp-ig elindul a frissítés újraindítás után, majd rögtön megint újraindul.
És 15 perc míg előkészül a telepítő.
Windows10Upgrade9252
Nem akarlak elkeseríteni, de jobb ha újratelepíted. De előtte húzd le a hdd-ket, nehogy megint bekavarjon a telepítő. Nagyon önfejű... :) Nekem a windows 8 elé tette a boot partíciót, azt próbáltam kétféle modszerrel átmásolni a tizes elé. Az egyik az easeus partition master pro, itt a három partíciót átmásoltam a tizes elé, de nem indult, csak ha a nyolcas hdd is be volt kötve a gépbe. Aztán megpróbáltam a macrium reflect-el klónozni a partíciókat (sikerült is):
de nem indult el így sem a rendszer.
Újratelepítettem, most így néz ki az ssd-m:
noti :(
macerás szétszedni, szervizbe kellett vigyem pár csavar miatt, annyira macera, mikor az ssd-t betettem.
Még az jutott eszembe, hogy anno egy progival letiltottam mindenféle w10 hazatelefonálást.
Na most lehet az kavar be neki.
Valami youtuber ex M$ dolgozó javasolta, hogy kb tiltsunk le mindent :) na erre van egy progi, ami vállalati házirendet hoz létre és akkor letiltja a mindenféle hazaküldözgető dolgokat a w10-ben.
https://www.youtube.com/watch?v=u1kGMCfb2xw
Download Spybot Anti Beacon ▼
Ezt vissza is lehet vonni:
Persze lehet, hogy nem is a particionálás miatt van a hiba. Nyiss rendszergazdai parancssort (windows gomb + X), majd másold be egyenként futtasd, várd meg ameddig a vizsgálat eléri a 100%-t::
sfc /scannow
Dism /Online /Cleanup-Image /CheckHealth
Dism /Online /Cleanup-Image /ScanHealth
Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
Ha nem tudnak hiba nélkül végigfutni a parancsok, akkor futtasd őket csökkentett módban. Az utolsó folyamat végén indítsd újra a gépet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!