Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Windows 10 új frissítése az...

Windows 10 új frissítése az alábbi hibát dobja, miért nem bootol be utána? [KÉP]

Figyelt kérdés

Ezt a képet dobja ha az alábbi frissítőt használom.

[link]

ez a telepítő frissítő M$ oldalán Windows10Upgrade9194

[link]

Szerettem volna leszedni az alkotói frissítést, és telepíteni, de előkészítés és újraindítás után nem találja meg az SSD-t amin a win 10 van. Amúgy van a gépben egy HDD és azon van az eredeti BOOT manager és UEFI ami nem tudom mi.

A frissítő letölt mindent rendben, előkészít, majd amikor újraindítom akkor a fenti képet dobja. Ja és onnantól nem tudok visszabootolni a Windowsba, csak ha valahogy a BIOS-b belépek és kilépek.

A BIOS-ba az alábbi boot option van.

[link]

A HDD az eredeti HDD, de nem azon van telepítve a Windows 10 hanem egy SSD-re ami nem látszik a BIOS-ban.

A boot managerben amúgy két kötet van és az SSD van ott beállítva, hogy arról bootoljon, de valamiért a másik kötet is tartalmaz egy Windows 10 indítót, de windows nincs rajta.

Mi a megoldás, főleg, hogy a frissítés feltelepüljön és ne tegye tönkre a gépet.

(a húzd újra, meg a minek használsz windowst, várd meg a win update frissítéssel kíméljetek. köszi)

2017. ápr. 13. 08:30
1 2
 1/18 AntZ ***** válasza:
Nem fog az ssd-ről indulni a rendszer, mert az uefi boot partíciód nem az ssd-n van. Tehát a hdd-ről fog betölteni. Négy partíciónak kellene lenni az ssd-n, egy 450 mb-s ntfs recovery, egy 100 mb-s fat32 (ez az uefi), egy 16 mb-s other feliratú, és maga a rendszer. Valószínüleg valamelyiket nem találja a helyén a telepítő, ezért nem működik a frissítés.
2017. ápr. 13. 17:10
 2/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm, és mi lehet a megoldás? mármint lehetséges az SSD-re áttenni, anélkül, hogy újra kelljen telepíteni?
2017. ápr. 13. 20:49
 3/18 A kérdező kommentje:

[link]

Ez a partíció kiosztás.

A "D:" a merevlemez, azon van minden ami az SSD-n kéne. Át ehet klónozni?

2017. ápr. 13. 22:31
 4/18 A kérdező kommentje:

MEgoldódott egy EFI partíció létrehozásávl a C meghajtón és a boot sorrendet átállítva a BIOS-ban.

Na de, most meg látszólag 2mp-ig elindul a frissítés újraindítás után, majd rögtön megint újraindul.

És 15 perc míg előkészül a telepítő.

Windows10Upgrade9252

2017. ápr. 14. 02:47
 5/18 A kérdező kommentje:

ez a kép megjelenik 2mp-re és újraindul a gép és bebootol rendesen.

Mi lehet a baj?

[link]

2017. ápr. 14. 03:37
 6/18 A kérdező kommentje:

Ha meg az önálló frissítőcsomagot töltöm le akkor ezt a hibát dobja

[link]

2017. ápr. 14. 03:46
 7/18 AntZ ***** válasza:

Nem akarlak elkeseríteni, de jobb ha újratelepíted. De előtte húzd le a hdd-ket, nehogy megint bekavarjon a telepítő. Nagyon önfejű... :) Nekem a windows 8 elé tette a boot partíciót, azt próbáltam kétféle modszerrel átmásolni a tizes elé. Az egyik az easeus partition master pro, itt a három partíciót átmásoltam a tizes elé, de nem indult, csak ha a nyolcas hdd is be volt kötve a gépbe. Aztán megpróbáltam a macrium reflect-el klónozni a partíciókat (sikerült is):

[link]

de nem indult el így sem a rendszer.

Újratelepítettem, most így néz ki az ssd-m:

[link]

2017. ápr. 14. 11:23
 8/18 A kérdező kommentje:

noti :(

macerás szétszedni, szervizbe kellett vigyem pár csavar miatt, annyira macera, mikor az ssd-t betettem.

Még az jutott eszembe, hogy anno egy progival letiltottam mindenféle w10 hazatelefonálást.

Na most lehet az kavar be neki.

Valami youtuber ex M$ dolgozó javasolta, hogy kb tiltsunk le mindent :) na erre van egy progi, ami vállalati házirendet hoz létre és akkor letiltja a mindenféle hazaküldözgető dolgokat a w10-ben.

https://www.youtube.com/watch?v=u1kGMCfb2xw

Download Spybot Anti Beacon ▼

[link]

2017. ápr. 14. 13:14
 9/18 AntZ ***** válasza:

Ezt vissza is lehet vonni:

[link]

2017. ápr. 14. 13:39
 10/18 AntZ ***** válasza:

Persze lehet, hogy nem is a particionálás miatt van a hiba. Nyiss rendszergazdai parancssort (windows gomb + X), majd másold be egyenként futtasd, várd meg ameddig a vizsgálat eléri a 100%-t::

sfc /scannow

Dism /Online /Cleanup-Image /CheckHealth

Dism /Online /Cleanup-Image /ScanHealth

Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

Ha nem tudnak hiba nélkül végigfutni a parancsok, akkor futtasd őket csökkentett módban. Az utolsó folyamat végén indítsd újra a gépet.

2017. ápr. 14. 13:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!