Az OpenOffice mennyire kompatibilis a Microsoft Office-szal?
Meg tudja nyitni megfelelően pl. az rtf, xls fájlokat? Esetleg még ppt? Mást nem is használok.
Ha nem, van olyan Office csomag, ami ezeket legalább megjelenítés szintjén jól kezeli?
Újabb docx és egyéb furcsaságokat nem használok, régi 2003-as vagy még régebbi Office van fent, amit szeretnék lecserélni.
"komolyan használni nem lehet" Nem tudom mit értesz komolyabb használaton, minden benne van, amit egy átlag felhasználónak kell.
Az open office az ms office koppintása, bármit dolgozol rajta, ha elküldöd egy rendes office-t használónak, nem úgy fog kinézni a szöveg, sok minden.
De ugyan ez van, ha ms office nyitsz meg openben, azt nem tudja úgy kezelni, így pedig csak a probléma van csak.
Az átlag felhasználó egy relatív fogalom. :-)
A webes sokkal inkább csak arra jó, hogy ha nincs kéznél az asztali, akkor meg tudd nyitni a doksikat, és tudj bele írni. Szakdolgozatot pl. webes office-ban nem egy leányállom megírni, ami véleményem szerint beletartozik az átlag felhasználás körébe.
Ráadásul mivel webes, offline nem tudod használni - mondjuk ez már egyre kevésbé szempont, hiszen gyakorlatilag úgy folyik, mint a víz a csapból :-)
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Nekem alapvetően ingyenes és offline office kellene.
A szöveges dokumentumaimban gyakorlatilag csak bekezdéseket, sorkihagyásokat használok és élőfejet, amik életbevágóan fontosak lennének. A mai világban másra már én se használom a szövegszerkesztőt, a képek beszúrására és egyébre ott a net és a html, nekem arra az jó.
Viszont az offline doksikat másoknak is elküldöm kinyomtatni.
Az OpenOffice-t tesztelgettem, de még Win10-en nem néztem meg, hogyan működik.
Bármit meglehet írni, ahogy én is megírok bármit rajta, tanulmány vagy céges dokumentumokat, vagy egy vállalkozó dolgait.
És a adatok azonnal mentődnek a online tárhelyen, míg a laptopon, pc-n tárolt doksik egy winschester vagy áramütés, rendszer összeomlás vagy vírus miatt elveszhet bármikor.
Nem értem miért kér vki tanácsot, ha semmi újra nem nyitott, csak a berögzült dolgaira?
Igen elvileg a microsoft cégeit is lehet hackelni vagy a facebook szervereit, csak kicsit másképp van a védelmi rendszerük, mint egy átlag felhasználó gépe.
Szerintem neked nem is irodai vagy hasonló alkalmazás kellene, csak egy wordpad, az meg van a win 8-10ben.
A helyzet az, hogy online egy weboldalt tudok szerkeszteni, így jobb esetben oda írom be online a szöveget élesbe. De előfordulhat, hogy nem vagyok online valamiért, erre az esetre kéne szövegszerkesztő, ami aránylag kompatibilis az online szerkesztővel. A Wordpad sajnos nem az, mert pl. a dőlt, félkövér betűtípust másoláskor nem viszi át az online szerkesztőbe. A Microsoft Office ebből a szempontból jobb, de nem akarok a laptopra azt tenni, mert fizetős, csak a "nagy gépen" tudom használni.
Időnként 1-2 xls fájlt használok, ehhez nem árt valami excel féle. PPT-t meg elég ritkán szoktam megnyitni, de az sem ártana, ha lenne.
A szervert nem csak feltörni lehet. Ott is meghibásodhat valami, ahogy egy átlag felhasználó gépén is. Biztonsági másolatot pedig tudtommal nem készítenek automatikusan.
Ingyenes, offline, többé-kevésbé MS-Office kompatibilis szoftver lényegében kettő van: OpenOffice és LibreOffice, ezeket érdemes megnézni. Előbbi kicsit lassabban fejlődik, konzervatívabb, viszont kevesebb meglepetést tartogat, utóbbi dinamikusabb, de kevésbé stabil szoftver (nem esik-kel, teljesen jó, csak gyorsabban megy a fejlesztése, és ez néha nem sikerül).
Ha MS-Office-t szeretnél, akkor akárki akármit mond: nincs ingyenes lehetőséged. A webes buta és online, a dobozos, vagy előfizetéses meg mindenképpen pénzbe kerül. Használtan egy 2010-es Office nagyjából 30e Ft, és ennyibe kerül az Office365 is évente (offline is használható) ami mindig legfrissebb verziókat adja. Ez nem olyan sok, ha nagyon fontos az MS-Office kompatibilitás, akkor megfontolandó eshetőség.
Köszönöm! Azt hiszem, OpenOffice vagy LibreOffice lesz belőle. Meglátom, mennyire válik be.
Annyira nem égetően fontos. Mióta a kérdést itt feltettem, még nem volt rá szükségem, szóval fizetni biztos nem fogok érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!