Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Az OpenOffice mennyire kompati...

Az OpenOffice mennyire kompatibilis a Microsoft Office-szal?

Figyelt kérdés

Meg tudja nyitni megfelelően pl. az rtf, xls fájlokat? Esetleg még ppt? Mást nem is használok.

Ha nem, van olyan Office csomag, ami ezeket legalább megjelenítés szintjén jól kezeli?

Újabb docx és egyéb furcsaságokat nem használok, régi 2003-as vagy még régebbi Office van fent, amit szeretnék lecserélni.

2017. febr. 11. 11:02
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:
Mármint 2002-es Microsoft Office van fent, amit le akarok cserélni. Fontos, hogy ezzel legyen kompatibilis.
2017. febr. 11. 11:05
 2/19 anonim ***** válasza:

Végül is kompatibilis, bár ha egy .doc vagy xls doksit nyitsz meg openben, akkor eelőfordulhat, hogy megváltozik, nem ugyan olyan lesz.

De az open office dokumentumokat el lehet menteni microsoft office módban, azt nem tudom az új verzióban is, én amikor használtam 2003-2006os officba tudtam elmenteni.

De szerintem érdemesebb valódi officet használni, ingyenes is van online és offline is lehet használni. Vagy telepítesz win8-10 és abban benne van, vagy létrehozol outlook fiókot, outlook.com és ott benne van az email mellett a valódi ms office, amit offline is lehet használni.

2017. febr. 11. 11:31
 3/19 A kérdező kommentje:

Az Open Office nem valódi office?

Ingyenest szeretnéd, ami azért offline is műkdik.

2017. febr. 11. 15:54
 4/19 anonim ***** válasza:
Open az nem valódi, utánzat, leírtam milyen opciók vannak.
2017. febr. 11. 18:11
 5/19 A kérdező kommentje:
Amiket írtál, azok fizetősek, nem?
2017. febr. 11. 19:27
 6/19 anonim ***** válasza:
"De szerintem érdemesebb valódi officet használni, ingyenes is van online és offline is lehet használni. Vagy telepítesz win8-10 és abban benne van, vagy létrehozol outlook fiókot, outlook.com és ott benne van az email mellett a valódi ms office, amit offline is lehet használni"
2017. febr. 11. 20:45
 7/19 A kérdező kommentje:

Azért kérdeztem rá külön, mert nekem Win 10-hez NINCS ingyenes Office. Gyári gépen ugyan volt rajta, de fizetni kellett volna érte, hogy használni is tudjam, így uninstalláltam. Ingyenes office-t pedig nem ajánlottál konkrétat. Mindenesetre az outlook.com-ot megnézem, de kétségeim vannak, hogy ha regisztrálok ott, akkor ingyenesen megkapom az (egyébként fizetős) ms office-t, de megnézem...

Nekem még mindig nem egyértelmű, hogy ingyenes van-e azok között, amit ajánlottál, hiába idézted be újra a szöveget.

2017. febr. 13. 16:29
 8/19 anonim ***** válasza:
Ajánlottam ingyenes ms office, csak sehogy sem érted meg, évek óta használom, az outlook-ban van, amit offline is használható google driveon keresztül szinkronizálva.
2017. febr. 13. 16:45
 9/19 anonim ***** válasza:
Nem a google driveon szinkronizál, hanem az onedriveon nem jól írtam, mert nekem mind 2 van.
2017. febr. 13. 19:14
 10/19 anonim ***** válasza:

Nem teljesen kompatibilis, de azért többé-kevésbé az, telepítsd, aztán nézd meg, hogy mit csinál a dokumentumaiddal, másként nem fog kiderülni...

Az outlook.com-on lévő webes office-ok is jók, de messze vannak az asztali alkalmazás tudásától. Apróbb szerkesztésre jók, de komolyan használni szerintem nem lehet, ennél az Open/Libre is többet tud.

2017. febr. 13. 22:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!