Az Ubuntu 10.4-essel kompatibilis a LibreOffice?
Jelenleg az OpenOffice 3.2-t használom Ubuntu 10.04 (LTS) alatt. Mivel tudtommal a 12.04 még nem egészen kiforrott, ezért még kitartok a 10.04-nél.
Főleg arra vagyok kíváncsi, hogy
- a két irodai csomag fájlformátumai (ha különbözőek) mennyire kompatibilisek egymással, ill. az Microsoft Office melyik dokumentumait kezeli jobban.
- Melyiknek jobb a honosítása? (magyar nyelvű súgó, magyar helyesírás-ellenőrző, magyar szinonima szótár, stb.)
- melyiknek jobbak a szolgáltatásai
- melyik a felhasználóbarátabb
- melyikben van kevesebb a kritikus hiba, ami miatt omlik az egész.
- melyiket fejlesztik lendületesebben, jobban?
Mindenféle más észrevételre is kíváncsi vagyok.
Előre is köszönöm a segítséget!
Igazabol ugyan az mindketto, csak a neve valtozott es egy kicsit a jogallas, a libre frissebb.
En Ubu 10.10-t hasznalok, nagyon stabil, eddig nem volt vele gond, igaz 2.6.26 - 2.6.28 -as kernellel :) , néha a móka kedveert 2.6.35 :)
Teljes mértékben kompatibilis a LibreOffice az MSOffice-al, lényegében mindegy, hogy Word 97-től MSOffice 2010-ig mindent megnyit, mindenre menthető, a saját .odt formátumán kívül is.
Innen letölthető Linuxra: [link]
Köszönöm az eddigi segítségeket, és hasznos hozzászólásokat!
Letöltés után hogy tudom telepíteni ubuntu-ra?
köszönöm mindenkinek az értékes hozzászólásokat, ment is a pont.
Végül sikerült telepíteni, jelenleg a LO és az OO is fent van a gépemen. Dokumentum letöltésekor hogy tudom azt elintézni, hogy az LO-t is felajánlja megnyitó alkalmazásként? (jelenleg az Ubuntu nem az alkalmazásokat kínálja, hanem a böngészőt)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!