Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Linuxal kapcsolatban segítség...

Linuxal kapcsolatban segítség kellene! (? ) (Ubuntu)

Figyelt kérdés

Telepíteni szerettem volna a qt creatort, letöltöttem az ingyenes verzióját a honlapjukról, 3 kérdés után ez ajánlotta. Régebben telepítettem már, szintén Ubin. Csak most nem tudom miért, de nem akar működni.

Ha csak simán "rákattintva" akarnám csinálni, akkor letölt egy segédprogramot, pypar2, de fogalmam sincs mi ez és hogyan kellene használnom.

Illetve terminálosan sem akar indulni, hiába írom, hogy:

chmod +x qt-unified-linux-x64-2.0.4-online.run

chmod +x qt-unified-linux-x64-2.0.4-online.run

ezt kapom:

bash: ./qt-unified-linux-x64-2.0.4-online.run: cannot execute binary file: Exec format error

Valaki??

2016. dec. 22. 11:45
 1/9 anonim ***** válasza:

Biztos vagy benne, hogy 64 bites operációs rendszered van?

(uname -a)

2016. dec. 22. 12:01
 2/9 A kérdező kommentje:
Azóta sikerült, ez volt a baj, köszönöm! Copy-Paste volt az ls után, és fel sem tűnt, hogy 64 bites verziót ajánlott nekem.
2016. dec. 22. 12:09
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

De miért nem csomagból rakod fel, könyörgöm???

[link]

2016. dec. 22. 12:22
 4/9 Tom Benko ***** válasza:
@Ipor Sircer: Valószínűleg a win-vonalról érkezett, működnek a régi beidegződések.
2016. dec. 23. 18:41
 5/9 A kérdező kommentje:
Sajnos ez így, sokat kell még tanulnom és szoknom.
2016. dec. 24. 10:53
 6/9 anonim ***** válasza:
Program telepítéshez használd a synaptic-ot. Az grafikus és viszonylag egyszerű, hogyha az is bonyolult még most, akkor meg a szoftver központot. Később meg majd a terminalt úgyis az a leggyorsabb :)
2016. dec. 24. 11:43
 7/9 A kérdező kommentje:

Általában terminálból szoktam, illetve szoftverközpont, csak most valamiért így töltöttem le.

Egyébként ez a pypar2 micsoda?

2016. dec. 24. 14:42
 8/9 anonim ***** válasza:

"Egyébként ez a pypar2 micsoda?"

Google segít:

[link]

itt a hivatalos oldala:

[link]

"PyPar2 is a graphical frontend for the Linux par2 utility. It is written in Python and uses GTK through the PyGTK library."

Szóval ez egy Python nyelven írt GTK-t használó grafikus felhasználói felület a par2 programhoz.

A par2 meg ugyancsak a Google segítségével

[link]

kideríthető - a Wikipedia tanúsága

[link]

szerint a Parchive

[link]

nevű állomány-ellenörző program.

Ha van ilyen az állományaid mellett egy .par2 állományod akkor ezzel ellenőrizheted az integritásukat.

Hasonló, mint a CRC, SFV, MD5, vagy az SHA1.

2016. dec. 24. 15:38
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2016. dec. 24. 16:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!