Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Ubuntu operációs rendszer van...

Ubuntu operációs rendszer van Dell gépen és gondoltam fél év után megejtem a frissítéseket. Azóta viszont a F. B. -on nem játsza le a videókat csak a Youtube-ról. Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
Már telepítettem mindent, de semmi. A F.B-én az írja, hogy a libavcodec sérülékeny, azt is telepítettem de nem megy. Csak fél éve van Linux de nem értek a programozáshoz egyáltalán.
2016. dec. 16. 11:13
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem tudom, én debian jessie-ben a flashplugin-nonfree -t tettem fel, és az megoldotta a lejátszást. Nálad ez terminálba kb így néz ki:

sudo apt-get install flashplugin-nonfree

...hátha segít.

ha nem, sry!

2016. dec. 16. 13:03
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm az ötletet, telepítettem, de sajnos nem mennek a F.B. videók továbbra sem azt írja ki mindig, hogy a libavcodec vélhetően nem támogatott.
2016. dec. 16. 21:21
 3/5 anonim ***** válasza:

Milyen disztribúció van fenn?

Az

lsb_release -a

parancs mit ad vissza?

Melyik verziójú libavcodec van fenn?

Ezt a

dpkg -l | grep libavcodec

paranccsal derítheted ki.

16.04-es Ubuntunál ugyanis alapesetben már nem fordul elő a dolog (az 5.6-os libavcodec-et tartalmazza alapból), 14.04-nél még igen (az az 5.4-es verziót).

2016. dec. 16. 21:53
 4/5 A kérdező kommentje:
Első körben köszönöm válaszod és segítő szándékod!Viszont másodkörben szégyenszemre be kell vallanom, hogy azok a parancsok amiket írtál erősen kínainak tűntek. Gondoltam akkor eljött az ideje, hogy kikupáljam magam Linux témában, ha már sajnáltam a pénzt fél éve a Windozos gépért és azt gondoltam boldogulni fogok a Linuxal is.Nos utána olvastam a dolgoknak és megvilágosodtam, hogy az általad írt parancsokat a terminálban kellene kiadni, amiről eddig nem tudtam, mert nem volt dolgom vele. Csakhogy a terminált megnyitni nem sikerült pedig 3 féle módot is írtak /Ubuntu kezdőknek oldalon/ de az én gépemen egyik sem működik. Elolvastam az Ubuntu felhasználói útmutatót itt a gépemen, de abban még csak meg sem említik a terminált. Azt kiderítettem valamiképp, hogy Ubuntu 12.04 LTS van fenn, de olyan frusztráltnak és tehetetlennek érzem magam, hogy nem tudom megoldani a problémát.
2016. dec. 17. 21:23
 5/5 anonim ***** válasza:
Még mindig megteheted, hogy felrakod a 16.04-es Ubit (és ezzel egyrészt valószínű megoldod a problémát, másrészt maradsz a legális rendszereknél), vagy elhatározásra jutsz és Windowst telepítesz fel az Ubuntu helyett, amivel szintén megoldod a problémát, de a legális rendszerek fogalmát egy kicsit... rugalmasabban kezeled :D
2016. dec. 17. 21:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!