Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Alaplapot szeretnék cserélni...

Alaplapot szeretnék cserélni (Gigabyte-ról ASUS-ra). Ha a mostani Win7-es rendszeremet frissítem Win10-re akkor minden játék, szoftver és hardver úgy működne, ahogy eddig?

Figyelt kérdés

jelenlegi: Gigabyte H81M-S2PV

amire cserélni akarom: ASUS B150-Plus

Azt tudom, hogy a Win7 nem élne túl egy ilyen alaplapcserét, viszont állítólag a Win10 ezt már jól tudja kezelni, hiába vannak a gépen a Gigabyte driverei, nem azokat használná, hanem a bootoláskor automatikusan feltelepített ASUS drivereket. Tehát a kérdés az, hogy valóban nem sérülne semmi a számítógépben (szoftverek, hardverek)?

2016. dec. 11. 13:36
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
A hardvereknek semmiféle baja nem lesz, ezt biztosra állítom
2016. dec. 11. 21:53
 12/25 anonim ***** válasza:
Működni fog, ha visszarakod
2016. dec. 11. 21:53
 13/25 A kérdező kommentje:

Szuper ennek örülök, de ennek ellenére itt egy másik kérdés:

http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__8..

Itt a #2., 5., 7., 9., 13., 15., 16., 17. válaszokat olvasd el (13.-tól egy másik lehetséges megoldást ír, és ő azt mondja, hogy alaplap csere előtt töröljem a régi drivereket). Szerinted?

2016. dec. 11. 23:33
 14/25 anonim ***** válasza:

A drivereket nem tudod leszedni az alaplap csere előtt hiszen használatban vannak. Csak akkor tudod majd letörölni őket, amint nem lesz rájuk szükség.

A driver sweeper jó ötlet, de az inkább vga driverekre van tervezve. Azon kívül csak hangért felelős más egyéb drivereket töröl le. Ettől függetlenül érdemes lesz lefuttatni majd.

Ha végül megpróbálod majd a cserét, akkor a legrosszabb esetben el sem fog indulni a windows. Ha visszarakod az alaplapot, akkor működni fog.

Fontos, hogy mielőtt elkezded, csinálj egy rendszer visszaállítási pontot, itt van egy kis segítség hozzá:

[link]

A csere utáni első indítást pedig safe modeban csináld szerintem és ott próbáld meg letörölni a régi drivereket.

De egyébként, mint ahogy mondtam az első kommentben is:

Nem ajánlom, hogy a régi windowsod használd továbbra is.

Inkább akkor segítek abban, hogy a jelenlegi programokat és beállításaikat valahogy átvigyük majd az új rendszeredre. Számos ok szól amellett, hogy új windowst telepíts és szinte semmi amellett, hogy megtartsd a mostanit.

2016. dec. 12. 00:25
 15/25 A kérdező kommentje:

Köszi szépen, megint fontos dolgokat tudtam meg.

Egyébként nem vetem el mindenképpen a Win újratelepítésének lehetőségét, de azért szerintem egy próbát megér, hátha jó lesz.

A további kérdésem pedig a következő lenne:

Ha létrehozom a visszaállítási pontot, akkor azt később hogy tudom használni vagy egyáltalán mi értelme van?

2016. dec. 12. 16:29
 16/25 anonim ***** válasza:

Szívesen :] Itt megtalálhatsz mindent róla:

[link]

A lényege az, hogy biztonsági másolatot csinál driverekről, rendszerfájlokról, ami alapján vissza lehet állítani őket esetleges hiba esetén

2016. dec. 13. 00:08
 17/25 A kérdező kommentje:

Szuper, csak az a baj hogy nem túl nagy angoltudásommal ezt-azt ki tudok bogarászni belőle, viszont ennél fontos lenne, hogy az egészet megértsem. Úgyhogy ha van még türelmed hozzám megköszönném, ha leírnád, illetve azt is hogy hogyan tudom majd használni probléma esetén ezt.

Más:

Ha csökkentett módban indítom a Windowst, akkor a drivereket ki lehet törölni még alaplap csere előtt. Nem így kellene?

2016. dec. 13. 00:50
 18/25 anonim ***** válasza:

Nem tudod kitörölni őket akkor sem.

És elnézést, magyarul akartam linkelni, csak elnéztem :]

[link]

2016. dec. 13. 01:13
 19/25 A kérdező kommentje:

Oké.

Még annyi kérdésem lenne, hogy nem kellene az alaplap csere után mondjuk Ccleanerrel kipucolnom a registry-t?

2016. dec. 13. 16:12
 20/25 Gábor_79 ***** válasza:
Óvatosan megejtheted. Az érvénytelen bejegyzéseket törölné a registry-ből.
2016. dec. 13. 23:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.