Alaplapot szeretnék cserélni (Gigabyte-ról ASUS-ra). Ha a mostani Win7-es rendszeremet frissítem Win10-re akkor minden játék, szoftver és hardver úgy működne, ahogy eddig?
jelenlegi: Gigabyte H81M-S2PV
amire cserélni akarom: ASUS B150-Plus
Azt tudom, hogy a Win7 nem élne túl egy ilyen alaplapcserét, viszont állítólag a Win10 ezt már jól tudja kezelni, hiába vannak a gépen a Gigabyte driverei, nem azokat használná, hanem a bootoláskor automatikusan feltelepített ASUS drivereket. Tehát a kérdés az, hogy valóban nem sérülne semmi a számítógépben (szoftverek, hardverek)?
Win7-en is csináltam ilyet, probléma nélkül ment tovább mnden.
De ettől függetlenül nem ajánlom, én végül újratelepítettem a windowst. Hátramaradhat elég sok minden a régi driverekből
Futtatásba írd be, hogy:
cmd
Oda pedig írd be ezeket az első sor után entert nyomva:
set devmgr_show_nonpresent_devices=1
start devmgmt.msc
Meg fog nyílni az eszközkezelő, itt kattints fent a nézetre, majd rejtett eszközök megjelenítése és ki fog dobni minden drivert, ami olyan eszközhöz van telepítve, amely már nincs jelen a számítógépben.
Halványan fogja ezeket mutatni, kötörlheted az összeset.
Kivétel a hang, nem pnp, és hálózati kártyák rész, azokhoz ne nyúlj.
Csak az a baj, hogy nem kis értékű hardvereim vannak tehát tuti biztos nem lesz bajuk?
A másik pedig, hogy tegyük fel nem indul el a Windows sem. Akkor még visszarakhatom a HDD-t a régi alaplapba, és minden úgy fog működni, ahogy régen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!